Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
Η Δύναμη του Λόγου (À Voix Haute) -cineDoc Βόλου

Στο CineDoc Βόλου, το Σάββατο 17 Μαρτίου, ώρα 19.30, στο Kινηματοθέατρο «Αχίλλειον», σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, θα προβληθεί το γαλλικό ντοκιμαντέρ À Voix Haute του Stéphane de Freitas. Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα νέων, διαφορετικής καταγωγής και αντιλήψεων, από τα υποβαθμισμένα προάστια του Παρισιού, που λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμό ρητορικής, αν και οι περισσότεροι δεν έχουν μιλήσει ποτέ δημόσια. Ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται συναρπαστικές ανθρώπινες ιστορίες, υμνεί τον λόγο και τη θέληση να ξεπεράσουμε τα όριά μας και τονίζει την σημασία της αυτοπαρουσίασης και αυτοέκφρασης.

«Ο λόγος είναι το όπλο που μας επιτρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, αλλά και το μέσο για να κατακτήσουμε τον κόσμο», λένε οι φοιτητές που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Η απόφαση τους να βρεθούν εκτεθειμένοι μπροστά στο κοινό, αποκαλύπτει την ανάγκη τους να μοιραστούν συναισθήματα, να υπερασπιστούν ιδέες, αλλά και να εκφράσουν τα όνειρα τους. Η κάμερα ακολουθεί τους πρωταγωνιστές στη διαδικασία της προετοιμασίας και στην καθημερινή τους ζωή στις γειτονιές των προαστίων του Παρισιού.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την κ. Β. Μαντζώρου, φιλόλογο- πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας, και τον κ. Δ. Δακτυλά, σκηνοθέτη-ηθοποιό.

2017/95΄/Γαλλία
Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους.

Trailer: https://vimeo.com/248123928

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Σάββατο 17 Μαρτίου, ώρα 19.30. Γενική είσοδος 5€    
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ