Με τη μαγευτική όπερα «Σταχτοπούτα» του Μασνέ ολοκληρώνεται το βραβευμένο πρόγραμμα «TheMet:Livein HD» για την περίοδο 2017-2018. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο, 5 Μαΐου 2018 στις 19:55 στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», αντί της αρχικά προγραμματισμένης ημερομηνίας προβολής στις 28 Απριλίου 2018.
Η μαγευτική όπερα του Μασνέ, βασισμένη στο κλασικό παραμύθι, κάνει πρεμιέρα στη Met υπό τη διεύθυνση του Μπερτράν ντε Μπιγύ. Η σκηνοθεσία είναι του Λωράν Πελλύ, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει στη Met την Κόρη του Συντάγματος του Ντονιτσέττι και τη Μανόν του Μασνέ. Η Τζόυς Ντι Ντονάτο, στον ομώνυμο ρόλο, προσθέτει έναν ακόμη ρόλο στο ρεπερτόριό της στη Met –ένα ρόλο που ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Λισέου, στην Όπερα της Σάντα Φε και στη Βασιλική Όπερα του Κόβεν Γκάρντεν. Η διανομή περιλαμβάνει επίσης την Άλις Κουτ ως Γαλάζιο Πρίγκιπα, τη Στέφανι Μπλάιθ ως κακιά μητριά Μαντάμ ντε λα Αλτιέρ, την Κάθλην Κιμ ως Νεράιδα και τον Λωράν Ναουρί ως Παντόλφ. Η Σταχτοπούτα ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με τη Βασιλική Όπερα του Κόβεν Γκάρντεν, το Θέατρο Λισέου της Βαρκελώνης, το Θέατρο Λα Μονναί των Βρυξελλών και την Όπερα της Λίλλης. Η παραγωγή ανέβηκε για πρώτη φορά στην Όπερα της Σάντα Φε.
Ο Μασνέ Γεννήθηκε στο Μοντό. Σε ηλικία έξι ετών άρχισε μαθήματα πιάνου με τη μητέρα του Αδελαΐδα, που ήταν καθηγήτρια πιάνου, και στα 11 του χρόνια έγινε δεκτός στο Ωδείο των Παρισίων. Το 1871 ο Μασνέ κλήθηκε στα όπλα και υπηρέτησε ως στρατιώτης στον Γαλλο-Πρωσικό Πόλεμο, ο οποίος κατέληξε σε συντριπτική ήττα για τη Γαλλία και συνέβαλε στην ενοποίηση της Γερμανίας. Η αναγνώριση του Μασνέ ήλθε το 1873 με το ορατόριο Μαρία Μαγδαληνή, που επαινέθηκε από ομοτέχνους του, όπως οι Τσαϊκόφσκι, Ντ’ Ιντί και Γκουνό. Το έργο αυτό αποτελεί παράδειγμα συγχώνευσης του θρησκευτικού αισθήματος και του ερωτισμού, που απαντά συχνά στο έργο του Μασνέ. Το 1878 αναλαμβάνει καθηγητής της σύνθεσης στο Ωδείο των Παρισίων και αναδεικνύει συνθέτες, όπως οι Αντρέ Μπλοχ, Γκιστάβ Σαρπεντιέ, Ερνέστ Σοσόν, Φοράν Σμιτ, Ρεϊνάλτο Χαν, Ζορζ Ενέσκου, Σαρλ Κεσλέν και Σπύρος Σαμάρας. Τον ίδιο χρόνο παίρνει τη θέση του Καμίλ Σεν Σανς στην Ακαδημία Καλών Τεχνών και γίνεται το νεότερο μέλος της, σε ηλικία 36 ετών. Εκτός από όπερες, ο Μασνέ έγραψε ορχηστική μουσική (ορχηστικές σουίτες, ένα κοντσέρτο για πιάνο), καντάτες, ορατόρια και 200 τραγούδια. Το 1912 εξέδωσε την αυτοβιογραφία του με τον τίτλο Οι αναμνήσεις μου (Mes Souvenirs). Ο Μασνέ ήταν ένας σκληρά εργαζόμενος συνθέτης, που ξεκινούσε να δουλεύει από τις 4 το πρωί. Συνέθετε από μνήμης και όχι στο πιάνο, όπως η πλειονότητα των συνθετών. Αυτό τον βοήθησε να γίνει ένας σπουδαίος ενορχηστρωτής. Ακόμη και στα πιο δυνατά περάσματα, η ορχηστική υφή των συνθέσεών του είναι διαυγής. Ο ίδιος απέφευγε να παρακολουθεί την εκτέλεση των έργων του και πληροφορούνταν την τύχη τους από φίλους και γνωστούς.
Για ακόμη μία χρονιά είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις παραγωγές του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» που συνδέει απευθείας τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης με 70 χώρες σε έξι ηπείρους. Η ανανέωση της συνεργασίας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και του Δήμου Βόλου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., εξασφάλισε ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής, στην οθόνη υψηλής ευκρίνειας του Κινηματοθέατρου Αχίλλειον.