Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
Καλοκαιρινό πρόγραμμα 2021 «Ελλήνων Δρώμενα 1821 – 2021»

Καλοκαιρινό πρόγραμμα 2021.

«Ελλήνων Δρώμενα 1821 – 2021»

 

Το Β΄ ΚΔΑΠ της Δ/νσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, προετοίμασε ένα συναρπαστικό καλοκαιρινό πρόγραμμα με αφορμή τη φετινή επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με θέμα: “Αχ πατρίδα μου γλυκιά, πόσο σ’ αγαπώ βαθιά” 1821 – 2021,  μέσα από τα μάτια των παιδιών  ηλικίας από 5 έως 12 ετών.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Διεύθυνση: Καραμπατζάκη με Αναπαύσεως (κτίριο Μεταξουργείου) τηλέφωνο εγγραφών: 2421040740, τηλέφωνο πληροφοριών 2421046854 ώρες 13:30 – 21:00

Στόχος των προγραμμάτων είναι να υπάρξει παράλληλη ανάπτυξη όλων των γνωστικών δεξιοτήτων, και στάσεων, να τονιστεί η καλλιέργεια της ομαδικότητας και η έκφραση των συναισθημάτων. Οι διαδρομές σε μια άλλη εποχή θα δώσουν μια ευκαιρία γνωριμίας με το παρελθόν.

Το πρόγραμμα αρχίζει  τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Ιουλίου, στο χώρο του Β΄ΚΔΑΠ Βόλου

Ώρες προγράμματος από  07:00πμ έως 15:00μμ.

Πρόγραμμα δράσης

Στη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν βιωματικά το παραπάνω θέμα μέσα από εργαστήρια θεατρικής έκφρασης, μουσικής προπαιδείας, ζωγραφικής, κεραμικής αλλά και δημιουργικής γραφής και παραγωγής λόγου με τους παρακάτω άξονες:

– «Η επανάσταση του 1821. Η μεγάλη στιγμή της δημιουργίας του ελληνικού κράτους.

– Η ζωή και το έργο Ελλήνων που άφησαν το αποτύπωμά τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα σήμερα, μια χώρα που ανοίγει τα φτερά της για το μέλλον».

Με εκπαιδευτικά εργαλεία τα βιβλία, οπτικοακουστικό υλικό, μουσικές, χρώματα, πινέλα, πηλό, μολύβι και χαρτί, μουσικά όργανα, παραδοσιακές φορεσιές και πολύ κέφι και μεράκι, όλο το εξειδικευμένο προσωπικό του ΒΚΔΑΠ Βόλου θα προσπαθήσει να εμψυχώσει τα παιδιά μεταφέροντας  τους τη σημασία του γεγονότος της ελληνικής επανάστασης επικεντρώνοντας στις προοπτικές της χώρας μας για το μέλλον.

Στο τέλος του προγράμματος θα εκτεθούν στο χώρο τα πρωτότυπα έργα  ζωγραφικής και κεραμικής, τα βιβλία που θα δημιουργήσουν  βασισμένα σε κείμενα και εικονογραφημένα από τα ίδια, εμπνευσμένα από τα παραπάνω θέματα και θα παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα από το εργαστήρι θεάτρου  και μουσικά σύνολα από το τμήμα μουσικής προπαιδείας.

*Ο στίχος είναι από το παραδοσιακό τραγούδι «Αχ πατρίδα μου γλυκιά» σε διασκευή Λουκιανού Κηλαηδόνη

 

 

Συντελεστές

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ