Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
Λαϊκή συναυλία

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου  θα πραγματοποιηθεί συναυλία λαϊκών τραγουδιών με ερμηνευτές του απογόνους των Σταμάτη Κόκκοτα – Γιώργου Ζαμπέτα και την ορχήστρα «Ανωτάτη Ζεμπετική» του Παντελή Αμπαζή. Ο Δημήτρης Κόκκοτας – γιος του σπουδαίου ερμηνευτή Σταμάτη Κόκκοτα – συνεχίζει επάξια την καλλιτεχνική παράδοση της οικογένειας, με δισκογραφία από το 1994 και μεγάλες προσωπικές του πλέον επιτυχίες, ενώ έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές σε σκηνές της Αθήνας και σε περιοδείες σε όλη τη χώρα.

Ο Γιώργος Ζαμπέτας junior – εγγονός του μεγάλου Γιώργου Ζαμπέτα  που έγραψε ιστορία με τις επιτυχίες του ακολουθεί πιστά τα βήματα του παππού του. Όχι μόνο τραγουδάει, αλλά έχει επιλέξει και το ίδιο όργανο, το μπουζούκι. Ο  Γιώργος μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον το οποίο προμήνυε την εξέλιξή του, αφού, εκτός από τον θρυλικό καλλιτέχνη, με τη μουσική ασχολήθηκαν και ο πατέρας του Μιχάλης και η μητέρα του Ελένη. «Αποφάσισα να ασχοληθώ κι εγώ με το αντικείμενο τρία χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα μου, όταν ανακάλυψα το ανέκδοτο υλικό του παππού μου, το οποίο βάλθηκα να το κάνω τραγούδια» λέει ο Γιώργος Ζαμπέτας τζούνιορ.

Ο Παντελής Αμπαζής «ψυχή» της Ανωτάτης Ζεμπετικής, συμμετέχει με την ορχήστρα του στη συναυλία με άξονα τις επιτυχίες της δισκογραφίας του (μεταξύ αυτών και  το τραγούδι “Madame” που έγραψε και τραγούδησε ντουέτο με τον Πάνο Μουζουράκη)  αλλά και τραγούδια του Ζαμπέτα, του Τσιτσάνη, του Χιώτη, του Μπιθικώτση και τόσα άλλα που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδάμε χρόνια τώρα στα γλέντια, στις συναυλίες, στα κέντρα, στις παρέες.

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, στις 9.30 το βράδυ. Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική ενίσχυση υπέρ ευαγών ιδρυμάτων.
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ