Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
“Λαογραφία και ανθρωπολογία. Μία συμβολή στον διάλογο”. Παρουσίαση βιβλίου στο Μουσείο Πόλης

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Πόλης (Φερών 17, Παλιά) εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου «Λαογραφία και ανθρωπολογία. Μία συμβολή στον διάλογο».

Πρόκειται για συλλογικό έργο με συγγραφείς τους Βασίλη Νιτσιάκο, Παρασκευά Ποτηρόπουλο, Βασίλη Δαλκαβούκη, Μαριλένα Παπαχριστοφόρου, Ιωάννη Μάνο, Γιάννη Δρίνη, Άρη Αναγνωστόπουλο, Αθηνά Πεγκλίδου, Βασιλική Κράββα, Βασιλική Χρυσανθοπούλου, Καλλιόπη Στάρα, Antonio Maria Pusceddu., επιστημονική επιμέλεια: Βασίλης Νιτσιάκος, Παρασκευάς Ποτηρόπουλος (Εκδόσεις Ι. Σιδέρης, Αθήνα 2018).

Ο συλλογικός τόμος πραγματεύεται το μέλλον της λαογραφίας σε σχέση με την κοινωνική ανθρωπολογία και θέτει στο επίκεντρο το ζήτημα των επιστημολογικών και μεθοδολογικών συνόρων μεταξύ των δύο πεδίων. Οι λαογράφοι και ανθρωπολόγοι συγγραφείς του τόμου αναδεικνύουν σημεία συνάντησης μεταξύ των πεδίων αναζητώντας ή αναδεικνύοντας περιπτώσεις σύγκλισης και διεπιστημονικότητας.

Στην εκδήλωση, που οργανώνεται από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και το τμήμα ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα μιλήσουν οι:

Ελευθερία Δέλτσου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αίγλη Δημόγλου, Δρ. Ιστορίας, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου

Σόνια Κοζιού, Φιλόλογος, Δρ. Εθνομουσικολογίας

και ο επιμελητής της έκδοσης

Βασίλης Νιτσιάκος, Καθηγητής Λαογραφίας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Συντονίζει η: Βασιλική Γιακουμάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ