Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024
Μουσικό gala με τις Φιλαρμονικές Δήμου Βόλου και Δήμου Λαρισαίων

Ένα εορταστικό, μουσικό gala με τις Φιλαρμονικές Δήμου Βόλου και Δήμου Λαρισαίων διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου. Η συναυλία θα λάβει χώρα στις 22 Δεκεμβρίου 2018, στον νέο, στεγασμένο, Εκθεσιακό Πολυχώρο Δήμου Βόλου (Πεδίον του Άρεως), στις 19:00.

Αποτελεί μοναδική ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν υπέροχες, κλασσικές, χριστουγεννιάτικες μελωδίες όπως το Ave Maria  του Schubert, τον περίφημο ύμνο-προσευχή προς την Παναγία, με τον οποίο και θα ξεκινήσει η λαμπρή εκδήλωση από τη Φιλαρμονική Δήμου Βόλου, υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου κ. Βασίλη Τασούδη. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μερικά από τα ωραιότερα βαλς γνωστών βιεννέζων δημιουργών. To μοναδικό μουσικό ταξίδι θα συνεχιστεί με πολυαγαπημένες μελωδίες από τον υπέροχο κόσμο των μιούζικαλ και μουσικές επενδύσεις του διεθνούς κινηματογράφου, όπως το West Side Story και το Pollar Express, που θα μας ταξιδέψουν στα μαγευτικό πνεύμα των Χριστουγέννων.

Τέλος θα παρουσιαστεί  ένα ξεχωριστό remix από γνωστές μελωδίες του C. Santana στο οποίο  θα συμπράξουν οι δύο Φιλαρμονικές. Τη σκυτάλη θα πάρει στη συνέχεια η Φιλαρμονική Δήμου Λάρισας, υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου κ. Γεώργιου Μηνά, παρουσιάζοντας μία ενότητα αφιερωμένη στη μουσική του  «Η Ζωή Είναι Ωραία» (“La Vita è Bella”) του  Nicola Piovani  και γνωστές επιτυχίες των Abba.

Το πρόγραμμα του οποίου τη Διεύθυνση Ορχήστρας, την ενορχήστρωση και την επιμέλεια έχει αναλάβει ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου, κ. Βασίλης Τασούδης, διανθίζεται με τις μουσικές πινελιές των παιδικών φωνών των χορωδιών του 10ου Γυμνασίου Βόλου με υπεύθυνη την κ. Κατερίνα Αποστολοπούλου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με υπεύθυνη την κ. Σέβη Μαζέρα -Μάμαλη.

Η σολίστ κ. Κατερίνα Αποστολοπούλου στο τραγούδι και η κ. Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη στο πιάνο, με σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, συμπράττουν μουσικά με τους υπόλοιπους συντελεστές χαρίζοντας με την εμπειρία και το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό τους ύφος μοναδικές στιγμές.

Οι εκπλήξεις, ωστόσο, δεν τελειώνουν εδώ. Τους μουσικούς θα πλαισιώσουν οι Σχολές Χορού: Δημοτική Σχολή Χορού, Alternative, Break a Move, Dance Studio, Dance art studio, Dance Miracle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
22 Δεκεμβρίου 2018, στον νέο, στεγασμένο, Εκθεσιακό Πολυχώρο Δήμου Βόλου (Πεδίον του Άρεως), στις 19:00 Η Είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετική ενίσχυση υπέρ των ευαγών ιδρυμάτων: Ορφανοτροφείο Βόλου, «ΕΛΕΠΑΠ» Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, «Η ΠΙΣΤΗ» Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «ΦΛΟΓΑ» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις και «Κουζίνα Αλληλεγγύης». Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 24210 82870 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.doepap.gr  και τη σελίδα μας στο facebook «Τέχνες στο Βόλο» & «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου».  
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ