Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024
Νέα παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου: «Μικροί Κύριοι, Μικρές Κυρίες στο Διάστημα».

Ξεκινά ο νέος κύκλος παραστάσεων από την Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Πρόκειται για την παιδική παράσταση «Μικροί Κύριοι, Μικρές Κυρίες στο Διάστημα», κατάλληλη για παιδιά Δημοτικού, στο Θέατρο «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας».

Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών έγιναν θεατρική παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και μας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο του διαστήματος παρέα με ένα αληθινό ρομπότ!

Οι πολυαγαπημένοι  “Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες” επιστρέφουν πιο φωνακλάδες, χαμογελαστοί, γκρινιάρηδες, ζημιάρηδες αλλά και ταξιδιάρηδες από ποτέ! Ταξιδεύουν στο διάστημα και συναντούν ένα αληθινό ρομπότ! Πόσοι μικροί κύριοι και πόσες μικρές κυρίες χρειάζονται για να πάνε όλα στραβά; Στο τέλος όμως μόνο το χαμόγελο μένει!

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο κύριος Λάθος φτάνει στον διαστημικό σταθμό για να πιάσει δουλειά. Εκεί συναντάει τον πιλότο κύριο Αστερίδη και τον βοηθό του τον Yuppi, ένα αληθινό ρομπότ. Τι γίνεται όμως όταν ξαφνικά εμφανίζονται οι φίλοι του κυρίου Λάθος στον σταθμό; Και κυρίως όταν αυτοί είναι ο κύριος Σκουντούφλης, ο κύριος Χιονούλης και η κυρία Αγκαλίτσα; Θα καταφέρουν να πείσουν τον πιλότο να τους πάει μία βόλτα με το διαστημόπλοιο; Τι γίνεται όταν ο κύριος Σκουντούφλης πέφτει κατά λάθος σε ένα κουμπί του διαστημόπλοιου;

Τα παιδιά μαθαίνουν, διασκεδάζοντας και συμμετέχοντας ενεργά στην απίστευτη αυτή περιπέτεια τη δύναμη της συνεργασίας! Μόνο ενωμένοι, με αλληλοαποδοχή  και αρμονική συμβίωση μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, όπως καταφέρνουν  οι ‘Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες’  να κάνουν αυτό το υπέροχο διαστημικό ταξίδι ενωμένοι.

Μαζί τους θα είναι ο Yuppi ένα αληθινό ρομπότ που συμμετέχει για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση! Ο Yuppi έχει άμεση επικοινωνία με τα παιδιά. Μιλάει μαζί τους, τους ρωτάει και συμμετέχει και αυτός σε όλη την διάρκεια της παράστασης προσθέτοντας μεγάλο μέρος διάδρασης με τα παιδιά. Μέσα από θεατρικά παιχνίδια μαζί με τον Yuppi τα παιδιά θα γίνουν κατά την διάρκεια της παράστασης μια μεγάλη ορχήστρα και έτσι σε κάθε τραγούδι  συμμετέχουν ενεργά σαν μουσικοί.

Μια διαδραστική θεατρική παράσταση με εντυπωσιακά κοστούμια, τραγούδια, χορό και ένα αληθινό ρομπότ που θα ενθουσιάσει τους μαθητές και θα κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το θέατρο!

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης 2023 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

 

«ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΡΙΟΙΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ»

Μην τη χάσετε!

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Κόστος εισιτηρίων :

Μαθητές: 5 ευρώ

Ενήλικες: 8 ευρώ

Διάρκεια παράστασης 1:10΄

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Κυριακή 26/3/2023: Πρώτη παράσταση 16:00 & δεύτερη παράσταση 18:00

Δευτέρα 27/3/2023 - Πέμπτη 30/3/2023: Πρώτη παράσταση 9:00π.μ & δεύτερη παράσταση 11:15π.μ

Κρατήσεις για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων αλλά και πληροφορίες για ατομικές επισκέψεις στο 2421082870 καθημερινά 10:00-14:00 (Τμήμα Θεάτρου – υπεύθυνος Λευτέρης Καραμανλάκης)

Συντελεστές

Συντελεστές:

Κείμενο: Καλλιόπη Παπαδάκη

Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα

Μουσική: Γιάννης Μακρίδης

Σκηνικά: Ιωάννα Τζάμπα

Χορογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχαέλα Μάρδαλη

Παίζουν: Χρήστος Γκουτσίδης, Χρυσούλα Μπουγιουκλή, Χρήστος Γαβριηλίδης, Άγγελος Κουτσοκώστας, Μαρίνα Στεργιοπούλου

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ