Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Ο Έβρος απέναντι των Ρέππα – Παπαθανασίου από την Θεατρική Ομάδα Βόλου Θρυαλλίδα

“Η θεατρική ομάδα Βόλου Θρυαλλίδα, συμπληρώνοντας 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα θεατρικά και πολιτιστικά δρώμενα του Νομού, παρουσιάζει την δεύτερη της φετινή παραγωγή το έργο των Μιχάλη Ρέππα & Θανάση Παπαθανασίου “Ο Έβρος Απέναντι””, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:
“Στο έργο αυτό οι δύο συγγραφείς συναντούν για μία ακόμη φορά την κωμωδία αλλά σε άλλο επίπεδο, σε αυτό όπου το γέλιο στο βάθος του είναι η εναλλακτική λύση της απελπισίας

ΤΟ ΕΡΓΟ
Τέσσερις άνεργοι Έλληνες, δύο άντρες και δύο γυναίκες. Τέσσερις Έλληνες στα όρια του «νεόπτωχου». Και ξαφνικά στο περιβάλλον τους εισβάλει ένας ξένος. Ένας Κούρδος πρόσφυγας. Ένας απροστάτευτος. Ένας πολίτης τέταρτης κατηγορίας. Το πρόβλημα είναι πώς και γιατί τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικό χαρακτήρα, διαφορετικά κι αντικρουόμενα συμφέροντα, διαφορετικά αιτήματα, διαφορετικά αδιέξοδα και για εντελώς διαφορετικούς και δικούς του λόγους ο καθένας, συντονίζονται και συμπλέουν μ’ ένα υπόγειο ρεύμα που διατρέχει και διαβρώνει την κοινωνία μας. Το ρεύμα αυτό λέγεται ρατσισμός.

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Οι παραστάσεις θα δοθούν 9 , 10 , 11 και 12 Μαρτίου 2017 ώρα έναρξης 21:00. Τιμή εισόδου 5€ και για μαθητές, φοιτητές και ανέργους 2€
Συντελεστές Στην παράσταση παίζουν τα μέλη της Θρυαλλίδας: Στέφανος Λάππας, Ηρακλής Παπαγιάννης, Ελευθερία Σαββάκη, Σοφία Μανούσου, Λάζαρος Γιούλας. Σκηνοθετική Επιμέλεια: Σπύρος Μαβίδης, Μουσική: Φάνης Αλεξανδρής, Φωτισμοί: Εμμανουέλα Μανούσου, Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Κάρλου, Φωτογραφίες: 3iris Photography.
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ