Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
Ολοκληρώνεται την Κυριακή 2 Ιουνίου η έκθεση «Στερεοσκοπικές φωτογραφίες του Βόλου του Ευστάθιου Αθ. Ζαφραντζά» στο Μουσείο Πόλης

Μετά από 8 μήνες επιτυχημένης παρουσίας ολοκληρώνεται στο Μουσείο Πόλης η έκθεση  «Στερεοσκοπικές φωτογραφίες του Βόλου του Ευστάθιου Αθ. Ζαφραντζά». Την Κυριακή 2 Ιουνίου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια τελευταία  τρισδιάστατη ξενάγηση στον σύγχρονο Βόλο με το φακό του Ευστάθιου Αθ. Ζαφραντζά.

Η έκθεση που διοργανώθηκε από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και το «Κοινό των Μαγνήτων», περιελάμβανε θέματα από τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, όπως πανοραμικές απόψεις, αρχαιότητες, το παραλιακό μέτωπο με το λιμάνι και την «Αργώ», εκδηλώσεις και σκηνές καθημερινότητας.

Μέσα από ένα μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα στερεοσκοπικών φωτογραφιών ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει πόσο διαφορετική είναι η θέαση σε σύγκριση με τις συνηθισμένες δισδιάστατες φωτογραφίες, καθώς προστίθεται η τρίτη διάσταση και η φωτογραφία προσομοιάζει την πραγματικότητα. Επιπλέον, η έκθεση παρουσίαζε παλιές στερεοσκοπικές φωτογραφικές μηχανές, στερεοσκόπια, που χρησιμοποιούνται για τη θέαση των στερεοσκοπικών φωτογραφιών κι έναν ενδεικτικό αριθμό «χαρακτικών προοπτικής» του 18ου και 19ου αιώνα.

Η έκθεση «συνόδευσε» την πολύμηνη προετοιμασία της νέας μόνιμης έκθεσης του Μουσείου Πόλης «Βόλος 10+ Ιστορίες» και προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού αφήνοντας θετικές εντυπώσεις.

Παράλληλα ξεκινούν οι προετοιμασίες για τη νέα περιοδική έκθεση για τα 10 χρόνια διαγωνισμού φωτογραφίας «Δημήτρης Λέτσιος» σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου.

Ώρες λειτουργίας του Μουσείου Πόλης: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 10.30 – 13.30, Τετάρτη, Παρασκευή 10.30 – 13.30 & 18.00 – 21.00.  Δευτέρα κλειστά.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ