Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023
Ομιλία για την αλληλεπίδραση γονέων και νεαρών αθλητών-τριών στον αθλητισμό
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι γονείς νεαρών αθλητών-τριών (όλων των αθλημάτων, αθλητισμού υποδομής-ακαδημίες και αγωνιστικού αθλητισμού) καθώς και οι προπονητές τους, αλλά και οι υπεύθυνοι τοπικών αθλητικών ενώσεων και αθλητικών συλλόγων.
Θέμα της ομιλίας είναι: «Αθλητισμός & Γονείς: Ενισχύοντας την αθλητική εμπειρία των παιδιών», όπου θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν τις συμπεριφορές των γονέων στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και θα παρουσιαστεί η αισιόδοξη προοπτική της ενδυνάμωσης της αθλητικής συμμετοχής παιδιών και εφήβων μέσα από την οικογένεια.
Ο αθλητισμός ειδικά σήμερα, θεωρείται σημαντικός χώρος θετικής ανάπτυξης των νέων με τη δυνατότητα αποκόμισης θετικών αθλητικών και αναπτυξιακών εμπειριών. Η απλή όμως συμμετοχή των νέων αθλητών/τριών δεν αποτελεί από μόνη της παράγοντα  αθλητικής ανάπτυξης. Εκτός του καθοριστικού ρόλου των προπονητών και των αθλητικών συλλόγων που επιδρά στην απρόσκοπτη συμμετοχή των νέων αθλητών-τριών, εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος των γονέων. Οι πεποιθήσεις και οι συμπεριφορές των γονέων έχουν μεγάλη επίδραση στην ποιότητα της αθλητικής τους συμμετοχής, όπως είναι η παρακίνηση, η αίσθησης ευχαρίστησης και η ανάπτυξη δυναμικών χαρακτηριστικών (π.χ. της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης).
Η παρουσίαση-ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου (18.00 – 19.00) στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Σταδίου με Μανδηλαρά), από τη Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Εισηγητής  είναι ο Γεραμπίνης Παναγιώτης (Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του τμήματος προγραμμάτων και εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.
Σημείωση: Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες εκδήλωσης:

Είσοδος δωρεάν

Συντελεστές

Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ