Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
Ομιλία για την αλληλεπίδραση γονέων και νεαρών αθλητών-τριών στον αθλητισμό

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι γονείς νεαρών αθλητών-τριών (όλων των αθλημάτων, αθλητισμού υποδομής-ακαδημίες και αγωνιστικού αθλητισμού) καθώς και οι προπονητές τους, αλλά και οι υπεύθυνοι τοπικών αθλητικών ενώσεων και αθλητικών συλλόγων. Όλοι μαζί συμπληρώνουνν το παζλ του αθλητικού περιβάλλοντος.

       Θέμα της ομιλίας είναι: «Αθλητισμός & Γονείς: Ενισχύοντας την αθλητική εμπειρία των παιδιών», όπου θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν τις συμπεριφορές των γονέων στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και θα παρουσιαστεί η αισιόδοξη προοπτική της ενδυνάμωσης της αθλητικής συμμετοχής παιδιών και εφήβων μέσα από την οικογένεια. Ο αθλητισμός, ειδικά σήμερα, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εφαλτήρια θετικής ανάπτυξης των νέων, αποτελώντας σημαντικό εργαλείο στα χέρια των γονέων προς αυτή την κατεύθυνση.

      Ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό χώρο θετικής ανάπτυξης των νέων με τη δυνατότητα αποκόμισης θετικών αθλητικών και αναπτυξιακών εμπειριών. Η απλή όμως συμμετοχή των νέων αθλητών/τριών δεν αποτελεί από μόνη της παράγοντα  αθλητικής ανάπτυξης. Εκτός του καθοριστικού ρόλου των προπονητών και των αθλητικών συλλόγων που επιδρά στην απρόσκοπτη συμμετοχή των νέων αθλητών-τριών, εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος των γονέων. Οι πεποιθήσεις και οι συμπεριφορές των γονέων έχουν μεγάλη επίδραση στην ποιότητα της αθλητικής τους συμμετοχής, όπως είναι η παρακίνηση, η αίσθησης ευχαρίστησης και η ανάπτυξη δυναμικών χαρακτηριστικών (π.χ. της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης).

      Η παρουσίαση0-ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου (18.00 – 19.00) στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Σταδίου με Μανδηλαρά), από τη Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

     Εισηγητής  θα είναι ο Γεραμπίνης Παναγιώτης (Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του τμήματος προγραμμάτων και εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

Σημείωση: Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 18:00

Είσοδος δωρεάν

Συντελεστές

Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ