Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Μετά την πετυχημένη πρεμιέρα της νέας παραγωγής του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, ακολουθεί η επόμενη παράσταση για το κοινό που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου και ώρα 11:30 στο «Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας», Χατζηαργύρη με Ρήγα Φεραίου. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης για  το 2016, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ αναμφισβήτητα είναι ένας κλασικός θεατρικός συγγραφέας καθώς τα έργα του έχουν διαχρονική αξία. Η ποιητική και ποιοτική του γλώσσα συμβάλλει στη γλωσσική καλλιέργεια των παιδιών. Η ανεξάντλητη φαντασία του συγγραφέα δημιουργεί ένα κόσμο ονείρου. Στο έργο υπάρχουν υπαινιγμοί για την ουτοπία της άμεσης εκπλήρωσης των απόλυτων επιθυμιών μας, χωρίς όμως να απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο με γνώμονα πάντα τη δική μας αποφασιστικότητα.

Η παράσταση, σε διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου,  ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του νέου καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Γιάννη  Νάπα. Η επιλογή του συγκεκριμένου έργου έγινε όπως αναφέρει ο ίδιος ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής γιατί « είναι ένα έργο που χωρίζεται στο πραγματικό και το φανταστικό. Η υποκριτική, ο σκηνικός διάκοσμος, οι φωτισμοί, τα κουστούμια, η μουσική, οι χορογραφίες και η σκηνοθεσία δημιουργούν ένα αποτέλεσμα καλλιτεχνικά και νοηματικά άρτιο που συμβάλλει στη διαμόρφωση της αισθητικής καλλιέργειας των μικρών αλλά και των μεγάλων θεατών μας. Οι παρεξηγήσεις και οι φανταστικοί χαρακτήρες τονίζουν άμεσα την κωμικότητα των ηρώων και υπαινίσσονται την τραγικότητα αυτών.»

Ο Γιάννης Νάππας παρακολούθησε μαθήματα στη Δραματική Σχολή Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και αποφοίτησε από τη σχολή Κωστή Μιχαηλίδη. Από το 1979 εργάζεται ανελλιπώς ως ηθοποιός και είναι ενεργό μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Είναι ιδρυτής του Εταιρικού Θίασου «ΑΚΤΙΝΑ». Το 1988 ίδρυσε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΤΑΡΙ». Ενώ το  1997 ιδρύει το «ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ». Το 1999 δημιούργησε το παιδικό πολυθέαμα «Η ΚΑΡΑΜΕΛΟΠΑΡΕΑ» και συμμετείχε στη διοργάνωση των  εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων 1999-2003, σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό Δήμου Αθηναίων. Από το 2006 έως και Αύγουστο του 2009 ήταν υπεύθυνος στο Θεατρικό Εργαστήρι Πορταριάς. Το 2009-2010 δίδαξε Θέατρο στα Ι.Ε.Κ. Βόλου. Από το 2007 είναι βοηθός σκηνοθέτης της κ. Χριστίνας Στόγια και οργανωτής των παραστάσεων στο Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει συνεργαστεί με πολλούς θιάσους παίζοντας βασικούς ρόλους όπως με το ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ, ΔΕΣΜΟΙ, ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, ΑΚΡΟΠΟΛ, ΑΚΤΙΝΑ, και συμμετείχε στα έργα «ΟΙ ΦΑΣΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΠΟΡΑ», «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΟΡΑΤΩΝ»,«ΤΑ ΜΑΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ», «ΘΕΑΤΕΣ», «ΟΔΟΣ ΕΡΜΟΥ», «ΑΝΑΤΟΛΗ», «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» και «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗ», «ΓΚΟΛΦΩ», «ΜΗΔΕΙΑ», «ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΟΥΜΕ», «ΩΧ ΜΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ», και «Ο ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ 16ου».

Συμμετείχε επίσης σε ραδιοφωνικές εκπομπές και γνωστές τηλεοπτικές σειρές όπως  «ΛΑΜΨΗ», «ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ», «ΝΕΜΕΣΗΣ»,«ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΙΤΕΣ», «Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ», «ΤΜΗΜΑ ΗΘΩΝ» και πολλές άλλες.

 

Την ημέρα της παράστασης εισιτήρια θα διατίθενται στο ταμείο του θεάτρου μία ώρα πριν την παράσταση.    Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421025363. Τιμές εισιτηρίων: παιδικό 3€ και ενηλίκων 5€. Η είσοδος για Α.Μ.Ε.Α και ανέργους είναι δωρεάν (με επίδειξη δελτίου σε ισχύ).

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Την ημέρα της παράστασης εισιτήρια θα διατίθενται στο ταμείο του θεάτρου μία ώρα πριν την παράσταση. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421025363. Τιμές εισιτηρίων: παιδικό 3€ και ενηλίκων 5€. Η είσοδος για Α.Μ.Ε.Α και ανέργους είναι δωρεάν (με επίδειξη δελτίου σε ισχύ).
Συντελεστές Γιάννης Νάπας-σκηνοθεσία Κασσιανή Αμυγδαλίτση- μουσική,  Μαρία Μιχελή- χορογραφίες,, Ελένη Γεραλή - σκηνικά/κουστούμια. Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Γρηγόρης Γαλάτης, Θανάσης Ζέρβας, Δημήτρης Νάνος, Περικλής Τσιαμαντάνης, Μαρία Μαργαρίτη – Χαϊντούτη, Νιόβη Κωστοπούλου και Σοφία Γιαννίρη.
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ