Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024
«ΟΝΕΙΡΟΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ» ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

 «ΟΝΕΙΡΟΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ» (ένα ταξίδι στις παρυφές της φαντασίας 13 χρόνια μετά) 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Η Σχολή Χορού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου  σας προσκαλεί στο Θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας» για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 με το χορευτικό παραμύθι «Ονειροταξιδευτής». Θα δοθούν 2 παραστάσεις  κλασικού  χορού από μαθητές της Δημοτικής Σχολής Χορού, ενός από τα πιο δραστήρια τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού. Η πρώτη απογευματινή παράσταση θα δοθεί στις 18:00 και η βραδινή στις 20:00, της ίδιας μέρας.

Το παραμύθι «Ονειροταξιδευτής» είναι ένα remake του πρώτου πρωτότυπου χορευτικού παραμυθιού. Η διασκευή ανήκει στη  Διευθύντρια Σπουδών της Δημοτικής Σχολής Χορού Άντζελας Καλαντζή. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 2006 με τίτλο «Ένα ταξίδι στις παρυφές της φαντασίας». Πρωταγωνιστής ήταν ο, εντεκάχρονος τότε, Στέφανος Δημουλάς, ο οποίος ακολούθησε εξαιρετική πορεία ως χορευτής και χορογράφος στο εξωτερικό, κάνοντας περήφανη τη σχολή και τη δασκάλα του. Φέτος τα ηνία παίρνει ένας άλλος μικρός μαθητής που ενώ  ήρθε σε επαφή με τον κλασσικό χορό πέρυσι, είναι ένας πολλά υποσχόμενος χορευτής. Μαζί του ένα σύνολο  130 μαθητών όλων των τμημάτων κλασικού χορού και 2 τμημάτων του creative dance θα μας οδηγήσουν στη χώρα της Φαντασίας.

Η σκηνοθεσία και η  καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκει στην  Άντζελα Καλαντζή και τις χορογραφίες εκτός από την ίδια δημιούργησαν και δίδαξαν οι καθηγήτριες της Σχολής Χορού Κασσάνδρα Αλίκη και Κόκκινου Θώμη.

Η Δημοτική Σχολή Χορού με πάνω από 37 παραγωγές και πολλές άλλες συμμετοχές σε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης  τα τελευταία  χρόνια, καλεί όλους τους φίλους του χορού  για να γιορτάσουμε μαζί αυτή την Τέχνη που με την παγκόσμια «γλώσσα» της ενώνει τους ανθρώπους.

 

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Εισιτήρια θα προπωλούνται στο Δίαυλο, Σκενδεράνη 11. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2421025363.
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ