Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jet Ski “Acropolis Jet Raid Greece 2022” από σήμερα στο Βόλο

      Ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενός από τα εντυπωσιακότερα θαλάσσια αθλήματα, του Jet Ski,  στην πόλη του Βόλου.

Ποιες χώρες συμμετέχουν

    Αθλητές από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία,  Πορτογαλία, Βέλγιο,  Κορσική, Ουρουγουάη, Βραζιλία, Χιλή,  Γουαδελούπη  και Ελλάδα, επισκέπτονται την πόλη του Βόλου για να κατακτήσουν τον πολυπόθητο τίτλο παρουσιάζοντας παράλληλα ανεπανάληπτο θέαμα.

    Στη διοργάνωση έχουν προκριθεί και συμμετέχουν 50 πιλότοι  και θα χρησιμοποιηθούν 42 εντυπωσιακά σκάφη που φθάνουν στην Ελλάδα από τις συμμετέχουσες χώρες. Η υποδοχή των οδηγών στην πόλη του Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 στις 19.00 το βράδυ στην παραλία του Βόλου που θα αποτελεί τη βασική αφετηρία των αγώνων.

Τελετή Έναρξης

    Η Τελετή Έναρξης του Πρωταθλήματος αφορά στην παρέλαση των αθλητών που θα ξεκινήσει σήμερα Τρίτη στις 19.00 από τη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη – Αργοναυτών και θα κατευθυνθεί στο χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης στην εξέδρα, που θα τοποθετηθεί στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Της παρέλασης θα προηγείται η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου που θα αποδίδει εύθυμες μελωδίες και θα ακολουθείται από χορευτικό σχήμα της Σχολής Χορού Break A Move σε χορογραφίες Μαρίνας Μιχαηλίδου. Με την άφιξη των αθλητών στο χώρο της τελετής, θα ακολουθήσουν προσφωνήσεις από τους διοργανωτές, live μουσικό πρόγραμμα από ροκ – ποπ  μπάντα, αποτελούμενη από τους : Αντώνη Βατσαρέα (φωνή, κιθάρα),  Βασίλη Σάρρου (πλήκτρα), Φάνη Τζάερλη (μπάσο), Γιάννη Στεφάνου (ντραμς), θα ακολουθήσει εντυπωσιακή χορογραφία του Κωνσταντίνου Πανόπουλου με μαθητές της Σχολής Χορού Break A Move και η τελετή θα κλείσει με πρόγραμμα από τον DJ Stephan Laurent – μόνιμο συνεργάτη του Acropolis Jet Raid. 

Οι Αγώνες

    Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα ξεκινήσουν  την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη δεξιοτεχνία και τις εντυπωσιακές φιγούρες των συμμετεχόντων από το παραλιακό μέτωπο του Βόλου, όπου θα διεξαχθούν οι πρώτες διαδρομές, από τις 10.00 το πρωί έως και τις 17.00 το απόγευμα. Θα ακολουθήσουν αγώνες εντός του Παγασητικού και την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 8 Ιουνίου,  η πίστα των αγώνων θα στηθεί στην περιοχή της Σκιάθου. Την Πέμπτη 9  Ιουνίου τα πληρώματα επιστρέφουν στο Βόλο και την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουνίου θα διεξάγονται συνεχείς αγώνες στην περιοχή της παραλίας της πόλης. Το Σάββατο 11 Ιουνίου – τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος – θα διεξαχθούν οι τελικοί αγώνες και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 18.30  το βράδυ με την απονομή των επάθλων των νικητών και των αναμνηστικών διπλωμάτων των αθλητών στην περιοχή του Ηρώου της παραλίας.

Σχετικά με το Jet Ski

    Ως προς το άθλημα του Jet Ski,  στην ουσία πρόκειται για μια αθλητική αναψυχή των συμμετεχόντων αλλά παράλληλα και για μία σκληρή δοκιμασία και για τους αναβάτες και για τα αγωνιστικά σκάφη. Η ιδιαιτερότητα του Acropolis Jet Raid αφορά τη διεξαγωγή του βασικού κορμού των αγώνων σε συνθήκες ανοιχτής θάλασσας, όπου απαιτείται φυσική αντοχή και δεξιοτεχνία από τους αναβάτες και υψηλή ποιότητα σκαφών. Βασικό απαιτούμενο για τη νίκη δεν είναι η ταχύτητα αλλά η αναψυχή και η αντοχή, η φιλοσοφία του αθλήματος αφορά στην προσπάθεια και στον τερματισμό καθώς πολλοί από τους αθλητές αδυνατούν να φτάσουν στο τέρμα λόγω σωματικής εξάντλησης ή μηχανικών βλαβών.

Ο Βόλος και γενικότερα η Μαγνησία, ιδανική περιοχή, με ανεπανάληπτες θαλάσσιες αγωνιστικές πίστες

    Η γοητεία του αθλήματος αφορά στη γνωριμία των αναβατών και των πληρωμάτων με τις φυσικές καλλονές των τόπων διεξαγωγής των αγώνων και στη συγκεκριμένη περίπτωση της πόλης του Βόλου, του Παγασητικού και της θαλάσσιας διαδρομής προς και από το νησί της Σκιάθου, η εμπειρία χαρακτηρίζεται ως ανεπανάληπτη.

Οι φυσικές ομορφιές της Μαγνησίας, οι συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας των πληρωμάτων, των αθλητικών παραγόντων και του κοινού που ακολουθεί τους αθλητές καθώς και  οι συνθήκες συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού, τον Δήμο Βόλου, τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, τον ΕΟΤ, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, το Λιμεναρχείο Βόλου και τους λοιπούς φορείς που συνεργάζονται για τη διοργάνωση, οδηγούν τους αγώνες για 3η  φορά  στο Βόλο (προηγήθηκαν αντίστοιχα πρωταθλήματα των ετών 2016 και 2017 στην περιοχή των Αλυκών Βόλου), ενώ πρόθεση των διοργανωτών και του Αλυτάρχη των Αγώνων Bruno Casa αποτελεί η μόνιμη διεξαγωγή ετησίου παγκοσμίου πρωταθλήματος στη συγκεκριμένη περιοχή με τις ανεπανάληπτες θαλάσσιες αγωνιστικές πίστες.

Μεγάλη τουριστική προβολή διεθνώς αλλά και σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα από τη διοργάνωση

    Οι προηγούμενες διοργανώσεις χαρακτηρίστηκαν από  απόλυτη επιτυχία ως προς το αγωνιστικό κομμάτι, τη διοικητική υποστήριξη από τους τοπικούς φορείς, τη συμμετοχή εθελοντών, την οργάνωση των τελετών και την εν γένει φιλοξενία. Το οικονομικό αποτύπωμα υπήρξε ιδιαίτερα θετικό για τη Μαγνησία καθώς δαπανήθηκε  εισόδημα 300 και πλέον επισκεπτών που διέμειναν για 8 ημέρες στην περιοχή, καταναλώθηκαν τόνοι καυσίμου από τις τοπικές επιχειρήσεις και η προβολή της πόλης ως προορισμού αθλητικού τουρισμού εκτοξεύθηκε, καθώς τηλεοπτικοί σταθμοί των χωρών των συμμετεχόντων μετέδιδαν συνεχόμενα ρεπορτάζ, ακολούθησαν δημοσιεύματα σε ναυταθλητικά περιοδικά ανά τον κόσμο, στα social media  αναρτήθηκαν και κοινοποιήθηκαν ώρες video με τα φυσικά χαρίσματα της Μαγνησίας από τους αθλητές και τους συνοδούς τους,  ενώ δεν είναι δυνατό να υπολογίσει κανείς το φωτογραφικό υλικό που αναρτήθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια. Η μεταφορά του πρωταθλήματος από την περιοχή των Αλυκών στην παραλία του Βόλου αποφασίστηκε προκειμένου να έχει τη δυνατότητα μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης να απολαύσει το εντυπωσιακό θέαμα που θα προσφέρουν οι αθλητές και τα σκάφη τους.

    Το Πρωτάθλημα υποστηρίζεται από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων,  τις εγκαταστάσεις του παραχωρεί ευγενικά ο ΟΕΑ ΝΑΒ και εξοπλισμό της διαθέτει η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου.

Πληροφορίες εκδήλωσης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022:

Άφιξη αθλητών

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022:

Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 10.00π.μ., στις 15.00, στις 16.00 και στις 17.00.

Τελετή Έναρξης, 19.00 το βράδυ, Παραλία Βόλου, περιοχή Ηρώου.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022:

Αναχώρηση των   σκαφών  για Σκιάθο στις 10.00 π.μ.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022:

Άφιξη των σκαφών και των πληρωμάτων από Σκιάθο,  από τις 15.00 έως τις 19.00 το βράδυ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022:

Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 10.00π.μ., στις 12.30 μ.μ. και στις 17.00 το απόγευμα.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022:

Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 10.00π.μ., στις 15.00, στις 16.00 και στις 17.00.

6.30 το απόγευμα, απονομή επάθλων – τελετή λήξης, Παραλία Βόλου, περιοχή Ηρώου. 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ