Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
Παιδική μουσική παράσταση “Περιπέτειες στο Φα -Λα – Ντο Χωριό”

“ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ   ΣΤΟ   ΦΑ-ΛΑ-ΝΤΟ-ΧΩΡΙΟ”

H Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ σε συνεργασία με την ερμηνεύτρια μουσικό Έρρικα Πατρικίου, την Κιθαρίστα Θάνια Παπαγεωργίου, τον Ερμηνευτή-Κιθαρίστα Τάσο Κουλούρη και το Συνθέτη-Πιανίστα  Ηλία Χατζόγλου σας προσκαλούν σε μία ιδιαίτερη  μουσική παιδική παράσταση . Τα ομορφότερα παιδικά τραγούδια επιλεγμένα προσεχτικά φτιάχνουν 4 μικρές ιστορίες με πολύ χιούμορ.  Η επιμέλεια ανήκει στη Θάνια Παπαγεωργίου μαζί με την Έρρικα Πατρικίου και περιλαμβάνει σημαντικές δουλειές μεγάλων συνθετών όπως ο Νότης Μαυρουδής, η Λένα Πλάτωνος, ο Νίκος Κυπουργός κ.α.

Οι μεθυσμένοι ιππότες που ήταν όλοι πότες…προσπαθούν μάταια να εξαφανίσουν από το χωριό τους 2 δράκους! Τον τεμπέλη και τον τυφλό! Η πολύξερη δασκάλα που πιάνεται αδιάβαστη στη μυθολογία καθώς πάνω στο παραλήρημα της για τη σημαντικότητα του ήρωα Ηρακλή ακούει τον πρίγκιπα να της τραγουδά…”ο μύθος πως ο Ηρακλής ήταν βαρβάτος και νταής, είναι σαφώς ανακριβής και ιστορικώς επιβλαβής”…Οι μαύρες καμινάδες που θέλουν να βάψουν μαύρο το χωριό, η όμορφη του φαλαντοχωριού που ψάχνει γαμπρό…τα τελευταία 20 χρόνια, ο προληπτικός πρίγκιπας που της τραγουδά ”αν σου τύχει μαύρη γάτα είναι μαύρη γρουσουζιά”, η κυρία Φωτεινή που προσπαθεί να κάψει τις καμινάδες με την καυτερή της σούπα φωνάζοντας στον ήσυχο σύζυγό της ”ρίξε κόκκινο πιπέρι για να γίνει δυνατή…και ψηλά να τιναχτεί”, αλλά και η αφηγήτρια που μεταμορφώνεται στο λεπτό σε όλους αυτούς τους χαρακτήρες, υπόσχονται σε παιδιά και σε εκείνους…που νιώθουν παιδιά μια υπέροχη παράσταση με ζωντανή μουσική και πολλά πολλά τραγούδια επί σκηνής!

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής και ώρα 18:00. Αντί εισιτηρίου όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση θα προσφέρουν τρόφιμα υπέρ του κοινωνικού παντοπωλείου.

Θα δοθούν ακόμη δύο διπλές παραστάσεις στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 και τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 στις 9:00 και στις 10:30 με εισιτήριο  3 ευρώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής τα σχολεία μπορούν να απευθύνονται στον «Δίαυλο» στην οδό Τοπάλη 14 και στο τηλέφωνο 24210-25363. 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ