Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης στο Βόλο

open-volos

 

Για περισσότερα από 40 χρόνια μετράει στην Ελλάδα η τεχνική κολύμβηση, ένα άγνωστο και απαιτητικό άθλημα για τον υγρό στίβο, με διακρίσεις για τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο

Η τεχνική κολύμβηση είναι  ένα ξεχωριστό άθλημα από τα υπόλοιπα του υγρού στίβου. Είναι ένα άθλημα που βασίζεται στην ταχύτητα των αθλητών. Οι αθλητές χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων πέδιλα, αναπνευστήρες και φιάλες με αέρα, με τα οποία αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και έτσι κατατάσσεται η τεχνική κολύμβηση μεταξύ των πιο εντυπωσιακών αθλημάτων του υγρού στίβου.

Είναι το αγώνισμα της επιφάνειας, είναι το αγώνισμα με τα διπλά πέδιλα και το αγώνισμα της υπόγειας κολύμβησης με μία ανάσα.

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο και επίπονο ως αγώνισμα. Υπάρχουν έλεγχοι στον εξοπλισμό σε κάθε διοργάνωση, οπότε δεν προκύπτει πρόβλημα. Από θέμα κούρασης είναι μεγάλη και ωθούμε τον οργανισμό μας για μεγάλες εντάσεις.

Από τη στιγμή που χρησιμοποιούμε εξοπλισμό, είναι πιο μεγάλη η ένταση στις προπονήσεις και θέλουμε να μάθουμε όσο καλύτερα γίνεται τον εξοπλισμό μας. Ο χρόνος προπόνησης διαφοροποιείται ανάλογα με τις απαιτήσεις. Συνήθως είναι καλό τα παιδιά που θα ασχοληθούν με την τεχνική κολύμβηση να μπορούν να σταθούν στο νερό και να είναι εξοικειωμένα με αυτό. Από τα 11 μπορεί ένα παιδί να ασχοληθεί.

Είναι πλέον γεγονός και σε όλους γνωστό ότι η πόλη του Βόλου, όσον αφορά τα πρωταθλήματα υγρού στίβου, έχει και τις κατάλληλες υποδομές αλλά και το έμπειρο προσωπικό για την διεξαγωγή τοπικών, εθνικών και να μην ξεχνάμε και τα διάφορα Παγκόσμια Πρωταθλήματα που έχουν φιλοξενηθεί.

Τον Αύγουστο του 2016 έγινε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και η Πανεπιστημιάδα στην πόλη του Βόλου.

Στο Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος» θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο OPEN 5-7 Μαϊου 2017.

Θα λάβουν μέρος 30 Σωματεία από όλη την Ελλάδα, με την συμμετοχή 250 αθλητών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ
09.15 09.15 09.15
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
17.15 16.00 17.15

 

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ