Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
«Romeo + Ιουλιέτα» από το ΔηΠε Θέατρο Κοζάνης & το Istrian Εθνικό Θέατρο της Κροατίας

 Το ΔΗΠΕΘΕΑΤΡΟ Κοζάνης και το Istrian Εθνικό Θέατρο της Κροατίας, συνεργάζονται και παρουσιάζουν ένα από τα κλασικότερα έργα

της παγκόσμιας δραματουργίας με την υποστήριξη της Δ/νσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

 

Ένα από τα κλασικότερα δράματα της παγκόσμιας δραματουργίας ανεβαίνει στη σκηνή του ΔηΠε Θεάτρου Κοζάνης το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018. Η πιο δυνατή ερωτική ιστορία που έχει ειπωθεί ποτέ, που εδώ και 420 χρόνια από τη συγγραφή της εξακολουθεί να εμπνέει και να συγκινεί.
Στην παράστασή μας ο Κροάτης Romeo συναντά και ερωτεύεται την Ελληνίδα Ιουλιέτα. Ζουν σε μια πόλη κάπου στα Βαλκάνια, όπου υπάρχουν άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, κουλτούρας και θρησκείας. Οι δυο οικογένειες, η μία ελληνική και η άλλη κροατική είναι αναγκασμένες να ζουν μαζί. Τους χωρίζουν πολλά. Η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση. Ο ήχος των χάλκινων οργάνων αλλά και η θρησκεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής αυτών των ανθρώπων. Γλεντάνε άγρια, ζούνε άγρια. Η βία είναι μέσα στην καθημερινότητά τους. Οι ήρωες είναι όλοι στα όριά τους, βουτηγμένοι στην παρακμή τους. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα του φόβου και της παρακμής γεννιέται ο έρωτας του Κροάτη Romeo με την Ελληνίδα Ιουλιέτα. Μια αλληλουχία αρνητικών συγκυριών θα φέρει την καταστροφή σαν η μοίρα να μας κλείνει για μια ακόμη φορά το μάτι.

H παράσταση  περιοδεύει ανά την Ελλάδα, ενώ στις 27/1/19 θα παρουσιαστεί για μια βδομάδα στην Κροατία.

 

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, 20:30 μ.μ. στο «Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής» Η παράσταση είναι ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 16 ετών. Έχει προβλεφθεί η χρήση υπέρτιτλων.
Συντελεστές   Μετάφραση ελληνικά: Γιώργος Μπλάνας Μετάφραση κροατικά: Nick Jeftic Σκηνοθεσία:  Λευτέρης Γιοβανίδης Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου Μουσική: Παναγιώτης Δημόπουλος Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος Μουσική επιμέλεια: Ασημάκης Κοντογιάννης Σκηνική πάλη: Κρις Ραντάνωφ Βοηθός σκηνοθέτη: Ρία Δεληογλάννη Παραμάνα: Χρύσα Ρώπα Ρωμαίος:  Petar Cvirn Ιουλιέτα: Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη Πατέρας Λαυρέντιος: Τάκης Μόσχος Καπουλέτος: Παναγιώτης Κλίνης Λαίδη Καπουλέτου: Πηνελόπη Μαρκοπούλου Μερκούτιο: Dominik Bajo Μπενβόλιο: Deni Sankovic Τυβάλδος: Ευθύμης Χαλκίδης Πάρης: Πέτρος Σκαρμέας Σαμψών/Υπηρέτης: Δημήτρης Συνδουκάς Πρίγκιπας: Ακούγεται η φωνή του Γιώργου Κιμούλη   Προπώληση εισιτηρίων: στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας Wind, στα Seven Spots, στο viva.gr & στο 11876 Tιμή εισιτηρίου: 12€ κανονικό, 10€ εκπτωτικό, (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, α.μ.ε.α.)  με την επίδειξη της σχετικής κάρτας Για μέλη Συλλόγων, με συμμετοχή 10 ατόμων και άνω, €10/άτομο Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτισμού  του  Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου, 2421082358 & κινητό 6986 489049
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ