Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024
Αθλητισμός
13/10/202223/10/2022
17:00-19:00
Σεμινάριο Αθλητικής Ψυχολογίας από την Διεύθυνση Αθλητισμού στις 22-23 Οκτωβρίου 2022

Η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου θα πραγματοποιήσει σειρά σεμιναρίων  Αθλητικής Ψυχολογίας,  το Σάββατο και την Κυριακή 22-23 Οκτωβρίου (17.00-19.00) στο αμφιθέατρο του Μεταξουργείου στη Νέα Ιωνία (Αναπαύσεως και Καραμπατζάκη).

 

Η ανάπτυξη σημαντικών ψυχολογικών δεξιοτήτων και τεχνικών που θα ενισχύσουν την αθλητική εμπειρία και την απόδοση αθλητών/τριών, θα αποτελέσουν τη βασική θεματολογία του σεμιναρίου.

Θα παρουσιαστούν θέματα που άπτονται της καθημερινότητας αθλητών/τριων – ομάδων, όπως είναι η ανάπτυξη της παρακίνησης, ο σωστός καθορισμός στόχων, η ανάπτυξη αυτοπεποίθησης και συγκέντρωσης.

Επίσης, θα παρουσιαστούν και συγκεκριμένες ψυχολογικές τεχνικές, όπως είναι η ανάπτυξη της αυτό – ομιλίας, της νοητικής εξάσκησης,  τεχνικών μείωσης άγχους κ.α., ως χρήσιμα εργαλεία στα χέρια του κάθε προπονητή.

 

Το σεμινάριο με τίτλο «Κέρδισε το Παιχνίδι με την Αθλητική Ψυχολογία» θα διεξαχθεί με την υποστήριξη της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας (ΕΠΦΑ) απευθύνεται σε όλους τους/τις προπονητές/τριες (όλων των αθλημάτων, αθλητισμού υποδομής-ακαδημίες και αγωνιστικού αθλητισμού). Επίσης, υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής υπευθύνων συλλόγων (π.χ. έφοροι διαφόρων τμημάτων, εκπρόσωποι) που στηρίζουν ενεργά το βολιώτικο αθλητισμό. Ομιλητής του σεμιναρίου θα είναι ο Δρ. Γεραμπίνης Παναγιώτης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του τμήματος προγραμμάτων και εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και μέλος Δ.Σ. της ΕΠΦΑ Μαγνησίας.

 

Σημ. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη.

 

Σας περιμένουμε

Συντελεστές

Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

ΕΠΦΑ Μαγνησίας

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ