Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
Σύμπραξη Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου με Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μια ξεχωριστή συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26  Ιουνίου, στις 21:30 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη. Πρόκειται για τη σύμπραξη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου με τον καταξιωμένο, βολιώτικης καταγωγής, γνωστό συνθέτη και τραγουδιστή Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η μουσική αυτή συνύπαρξη προέκυψε μετά από  πρωτοβουλία του Μαέστρου της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου Βασίλη Τασούδη και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ.

Στη συναυλία συμμετέχει η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου υπό τη διδασκαλία του Νίκου  Αδρασκέλα.

Ο μαέστρος ενορχήστρωσε και επιμελήθηκε το πρόγραμμα της συναυλίας που αποτελεί ένα αφιέρωμα στο ελληνικό και ξένο ροκ ρεπερτόριο με γνωστές επιτυχίες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αλλά και αγαπημένα τραγούδια των Scorpions, Bon Jovi, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Φίλιππου  Πλιάτσικα, Διονύση  Τσακνή, Πάνου Μουζουράκη κ.α. Στη συναυλία εκτός του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα θα ακουστούν και οι φωνές των  Βασιλικής Φυτιλή, Βάγιας Καρασάββα, Ιωάννας Λαζάρου, Στέφανου Μάριου Εμμανουήλ.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, με ιστορία και δράση 100 χρόνων, παραμένει πιστή στο ραντεβού με τους φίλους της μουσικής. Πρόθεση των μουσικών αλλά και του μαέστρου της Φιλαρμονικής Βόλου είναι η συνέχιση του σπουδαίου έργου και της ιστορίας της με τον εμπλουτισμό και διεύρυνση του ρεπερτορίου για την ανάδειξη όλων των δυνατοτήτων που διαθέτει. Από την πλευρά της η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, τη διδασκαλεία της οποίας από τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά έχει αναλάβει ο Νίκος Αδρασκέλας,  αποδεικνύει στην πράξη τη διάθεση της για εξωστρέφεια και συμμετοχή σε ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Προπώληση εισιτηρίων : 8 ευρώ στο κέντρο πληροφόρησης «Δίαυλος»  στην οδό Τοπάλη 14.  Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210-25363.

Την ημέρα της παράστασης:  10 ευρώ στο ταμείο του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Μελίνα Μερκούρη.

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ