Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
Συλλογή υλικού για τα 70 χρόνια της ΕΡΤ Βόλου από την ΕΡΑ Βόλου και το Μουσείο Πόλης

Το 2018 συμπληρώνονται 70 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού Βόλου και 80 χρόνια λειτουργίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Ο Βόλος είναι η πρώτη περιφερειακή πόλη στην Ελλάδα που απέκτησε Ραδιοφωνικό Σταθμό.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Βόλου αποτελεί ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στην Ιστορία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το οποίο δεν έχει αποτυπωθεί ιστορικά μέσω της συλλογής και καταγραφής υλικού. Στο πλαίσιο της παραπάνω επετείου η ΕΡT Βόλου και το Μουσείο της Πόλης του Βόλου απευθύνονται σε όλους τους Bολιώτες, κι όχι μόνο, ώστε να συγκεντρωθεί και να αναδειχθεί υλικό, σχετικό με την 70χρονη ιστορία του Σταθμού.

Πιο συγκεκριμένα αναζητούνται:

  • Φωτογραφίες του Σταθμού (εξωτερικά κι εσωτερικά) και του γύρω περιβάλλοντος χώρου (ναός Αγ. Κωνσταντίνου, Ξενία, μύλοι) από  το 1948 έως σήμερα.
  • Φωτογραφίες εργαζομένων, καλεσμένων στις εκπομπές του, κόσμου στο προαύλιο (εκδηλώσεις, «περίοδος μαύρου»).
  • Ηχογραφημένα αποσπάσματα εκπομπών.
  • Διάφορα έγγραφα (αιτήσεις, συνδρομές, διοικητικά έγγραφα) σχετικά με τη λειτουργία του Σταθμού.
  • Δημοσιεύματα για τον Σταθμό ή με αφορμή εκπομπές του Σταθμού.
  • Αναμνηστικά, αφίσες, προγράμματα του Σταθμού, αντικείμενα από τον χώρο ή ανθρώπων που συνδέθηκαν με τη λειτουργία του.
  • Γενικά οποιαδήποτε τεκμήρια της αδιάκοπης λειτουργίας του στον τομέα της ενημέρωσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας του κοινού του Βόλου και της περιφέρειας.

Παρακινούμε του κατόχους τέτοιου υλικού και τους καλούμε να το παραδίδουν κάθε Τετάρτη και ώρα 18.00 – 21.00 στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (υπόψη Πολυξένης Καρενά) έως τις 29 Μαρτίου 2018 ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2421029878 (Μουσείο Πόλης) και 2421023275, 2421026221 (ΕΡΤ Βόλου).

Η κατάθεση των τεκμηρίων θα επιβεβαιώνεται με υπογραφή πρωτόκολλου παράδοσης – παραλαβής και μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

α) Δωρεά στη συλλογές του Μουσείου της Πόλης.

β) Παραχώρηση του τεκμηρίου για συγκεκριμένο διάστημα, ανάλογα της χρήσης του στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων (χρησιδάνειο).

γ) Παραχώρηση του τεκμηρίου για ψηφιοποίηση κι επιστροφή του αμέσως μετά.

Το επόμενο διάστημα και αφού εκτιμηθεί και το υλικό που θα έχει συγκεντρωθεί, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις προγραμματιζόμενες εκδόσεις και άλλες δραστηριότητες, που θα υλοποιηθούν με αφορμή τα 70χρονα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Βόλου.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ