Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
Συναυλία Αγάπης και Αλληλεγγύης

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας Βόλου, διοργανώνεται μια μεγάλη  συναυλία Αγάπης και Αλληλεγγύης, από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου με τη συμμετοχή εκατοντάδων μουσικών και χορωδών. Η συναυλία πέρα από το εξαιρετικό μουσικό αποτέλεσμα, με πανέμορφες μουσικές και μελωδίες από τα γνωστότερα ελληνικά τραγούδια, θα έχει έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, αφού σκοπό έχει να στηρίξει την Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Βόλου.

Στην εκδήλωση συμπράττουν με τη Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του Δημοτικού Διαμερίσματος Πεταλούδων Ρόδου, η Βολιώτικη Χορωδία, η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας “Το Εγγλεζονήσι” υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Στάσα Τζάλλα, η Παραδοσιακή Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος-Αλμυρού υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Μαριάννα Σαμαρτζή  και ο Συλλόγους  Ελασσονιτών Νομού Μαγνησίας.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα, που προετοιμάστηκε με ιδιαίτερη επιμέλεια, περιλαμβάνει δύο μέρη. Στο πρώτο θα ακουστούν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα από τις δύο παραδοσιακές Χορωδίες της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος-Αλμυρού και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας “Το Εγγλεζονήσι”. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο μέρος, θα παρουσιαστεί ένα μοναδικό αφιέρωμα στον εξαίρετο συνθέτη Μίμη Πλέσσα και άλλους Έλληνες συνθέτες από τη Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του Δημοτικού Διαμερίσματος Πεταλούδων Ρόδου, τη Βολιώτικη Χορωδία και τη Χορωδία Εκπαιδευτικών Μαγνησίας,.

Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία, που προάγει τη  συνεργασία των Χορωδιών του Βόλου, με χορωδιακά σύνολα και ορχήστρες άλλων περιοχών της χώρας μας, αναδεικνύοντας έτσι το μουσικό πολιτισμό και επιβεβαιώνοντας τη μακρόχρονη παράδοση και προσήλωση των σχημάτων του Βόλου στην ποιότητα και την αισθητική, προβάλλοντας με τις εμφανίσεις τους την πόλη.

Η πρόσκληση στην ιδιαίτερη αυτή βραδιά έχει διττό ρόλο. Οι φιλόμουσοι όχι μόνο θα απολαύσουν ένα μοναδικό μουσικό γεγονός, από τις καλύτερες χορωδίες, αλλά ταυτόχρονα θα στηρίξουν ένα την Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου, ένα φορέα με  τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελεί κάθε μέρα και βρίσκεται κοντά στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία.

Η είσοδος στη συναυλία θα γίνεται με προαιρετική αγορά κουπονιού αξίας  τριών (3) ευρώ , ενίσχυσης της Κουζίνας Αλληλεγγύης Βόλου, που κάθε μέρα δίνει φαγητό σε εκατοντάδες συμπολίτες μας .

Μικτή Χορωδία Δήμου Πεταλούδων Ρόδου ιδρύθηκε το 2002 με την επωνυμία Μικτή Χορωδία Δήμου Πεταλούδων. Σήμερα αποτελείται από 40 χορωδούς. Τα τελευταία δυο χρόνια έχει εμπλουτιστεί με την Μαντολινάτα και έχει εικοσαμελή Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει σε εκδηλώσεις στη Ρόδο στηρίζοντας τοπικά Φεστιβάλ, ενώ  εκπροσώπησε τον Δήμο Πεταλούδων και το Δήμο της Ρόδου στην ενθρόνιση του σεβασμιότατου κ.κ. Γεννάδιου στη Μάλτα.
Τραγούδησε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το « ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» του Μίκη Θεοδωράκη προς τιμήν των Μανώλη Γλέζου και Απόστολου Σάντα, με συνοδεία της συμφωνικής ορχήστρας της Σόφιας, διοργάνωσε το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χορωδιών με συμμετοχή 300 Χορωδών και 170 Μαέστρων από την Ελλάδα και την Κύπρο, και το 2017 θα οργανώσει το 22ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ.
Έδωσε συναυλίες στο Φετιγέ της Τουρκίας, στην Κύπρο, στην Μάλτα, στην Κω προς τιμήν της Άννας Καραμπεσίνη, στην Κάλυμνο, στα Φάρσαλα, στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού έχει κληθεί.
Έχει διοργανώσει εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη συλλογή αναλώσιμων ειδών για το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Τα τελευταία τρία χρόνια συμμετέχει στο Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου και Μουσικής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης Ρόδου. Πέρσι οργάνωσε το 3° Φεστιβάλ χορωδιών με σκοπό τη συλλογή τροφίμων, ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων για το Ίδρυμα Άγιος Ανδρέας, στο οποίο συμμετείχε η χορωδία της ΔΕΗ η οποία κάλυψε μεγάλο μέρος των ελλείψεων σε παιδικά σεντόνια. Στις 6 Απριλίου πλαισίωσε την τιμητική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος της Ρόδου, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φαιναρέτη Κω στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου προς τιμή της ιέρειας της παραδοσιακής μας μουσικής Άννας Σαρρή Καραμπεσίνη. Τη χορωδία και τη μαντολινάτα Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Δ.Ε. Πεταλούδων καθώς και την παιδική χορωδία Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Δ.Ε. Πεταλούδων από την ίδρυση τους έως σήμερα διευθύνει η Μαέστρος Φλώρα Πελεκάνου.

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ