Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
Συναυλία Joy to the World

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018  στις 9μ.μ, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο) διοργανώνεται, από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, μία ξεχωριστή συναυλία με τίτλο ‘Joy to the World’, βασισμένο στην ομότιτλη σύνθεση του George Fr. Handel. Η  απαστράπτουσα πόλη του Βόλου, ντυμένη χριστουγεννιάτικα,. θα υποδεχτεί την νέα συνεργασία του πολύ γνωστού Μουσικού Συνόλου ΙΑΜΒΟΣ, το οποίο εδώ και 25 χρόνια κοσμεί με τις εμφανίσεις του τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Το Μουσικό Σύνολο αποτελούν οι τρεις εξαίρετοι μουσικοί Κωνσταντίνος Γράβος στην τρομπέτα, η δρ. Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη στο πιάνο και η Ζαφειρούλα Χαντή στο βιολοντσέλο. Τα μέλη του ΙΑΜΒΟΥ υποδέχονται τον Philipp Weiss, έναν ταλαντούχο ερμηνευτή της Jazz μουσικής με εξαιρετικές σπουδές στην Ακαδημία του Μονάχου της Γερμανίας, πολλές περγαμηνές και αξιόλογες εμφανίσεις στο Εξωτερικό. Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί αποτελείται από ένα κράμα μελωδιών του διεθνούς μουσικού στερεώματος, έργα σπουδαίων συνθετών όπως ο Henri Mancini, o Charlie Chaplin κ.α. που έγιναν γνωστά και αγαπήθηκαν μέσα από τις συγκλονιστικές ερμηνείες αστέρων όπως ο Frank Sinatra, o Louis Amstrong, η Barbara Streisand. Μελωδίες που έντυσαν μουσικά ταινίες όπως οι “Swingtime”, “Breakfast at Tiffany’s”, “Good Morning, Vietnam” και αγαπήθηκαν από γενιές, από την δημιουργία τους έως και τις ημέρες μας. Στο πνεύμα των Χριστουγέννων θα μας βάλουν ερμηνεύοντας και διεθνείς χριστουγεννιάτικες μελωδίες με Jazzy style, ενώ κάποια από αυτά θα πλαισιώσουν με τις γλυκές φωνές τους τα παιδιά της Χορωδίας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με υπεύθυνη για την μουσική τους προετοιμασία την καθηγήτρια μουσικής του σχολείου τους την κυρία Σέβη Μαζέρα.

Η Συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Βόλου.

Το Μουσικό Σύνολο   ΙΑΜΒΟΣ, δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά τα τελευταία 25 χρόνια, από το 1993.  Αποτελείται από Διπλωματούχους Σολίστ με πολύ καλές σπουδές στον τομέα της μουσικής, της Επιστήμης της Μουσικολογίας και των Ανώτερων Θεωρητικών, σε Ελλάδα  και Εξωτερικό. Τα μέλη του έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς. Έχουν συμπράξει σαν σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με διάφορα σύνολα Μουσικής Δωματίου, κάποιων από τα οποία είναι ιδρυτικά μέλη. Έχοντας ως βάση την πόλη του Βόλου, ζουν και διδάσκουν στο Μουσικό Σχολείο του Βόλου, σε σχολεία και ωδεία της πόλης. Η καλλιτεχνική δραστηριότητα του συνόλου στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις, είναι έντονη. Το 2011 εμφανίσθηκε μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κκ Θεόδωρου Β’ στην ετήσια  επίσημη Θρονική εορτή του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 2009 στο επετειακό αφιέρωμα στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, το οποίο παρουσιάστηκε στην Ελλάδα αλλά και στην Αγγλία και την Ιταλία.  Συμμετείχε επίσης στο 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Ταινιών στο Λονδίνο (Αγγλία), στη διάσημη Sala del Capitolo του Φλαγγιανού Κολλεγίου στη Βενετία με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Πολιτιστικής Ανάπτυξης, στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών «Without borders» στο Παλάτι «Balchik» στην Βάρνα της Βουλγαρίας.  Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004, το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής (Βόλος 2006), Δεληγεώργεια 2008- «Αργαναύτες», εορτασμοί για την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων, «Πολιτιστική Μεσογειάδα 2010» και έχει αναπτύξει σταθερή συνεργασία με σημαντικούς τοπικούς φορείς της Μαγνησίας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018  στις 9μ.μ στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο) Η είσοδος είναι ελεύθερη,  με προαιρετική ενίσχυση υπέρ των ευαγών ιδρυμάτων: Ορφανοτροφείο Βόλου, «ΕΛΕΠΑΠ» Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, «Η ΠΙΣΤΗ» Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «ΦΛΟΓΑ» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις και «Κουζίνα Αλληλεγγύης» Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 24210 82870  και τη σελίδα μας στο facebook «Τέχνες στο Βόλο» & «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου».
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ