Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
Συναυλία των V.I.A. (Θεσσαλονίκη) στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου παρουσιάζει το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 και ώρα 20:00, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», το μουσικό σύνολο V.I.A. από τη Θεσσαλονίκη. Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεων πειραματικής μουσικής «Αιχμές» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Η καλλιτεχνική διεύθυνση ανήκει στους Ανδρέα Μιμαίο και Κωστή Δρυγιανάκη.

Οι V.I.A. είναι το συλλογικό μουσικό όχημα των μελών της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Granny. Συμμετέχουν σ’ αυτό οι Σάββας Μεταξάς, Σπύρος Εμμανουηλίδης, Βασίλης Λιόλιος και Άρης Γκιάτας. Χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο ηλεκτρονικά μέσα, όπως modular («αρθρωτούς») και αναλογικούς συνθετητές και τεχνικές no-input («χωρίς είσοδο») αλλά και ηχογραφήσεις πεδίου, δημιουργώντας έντονες ηχητικές καταστάσεις που κινούνται διαρκώς ανάμεσα στην ησυχία και τον θόρυβο.

Η δισκογραφική εταιρεία Granny έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπου και δραστηριοποιείται από το 2009. Χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα, έχει σαν στόχο της την έκδοση και ανάδειξη ηχητικών έργων, τα οποία συχνά συνδιαλέγονται με εικόνες και άλλα οπτικά μέσα, κινούμενη στο φάσμα από τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και το θόρυβο μέχρι την ηλεκτροακουστική σύνθεση και τη σύγχρονη electronica, και προβάλλοντας έργα μουσικών της εγχώριας πειραματικής σκηνής και του εξωτερικού. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει ο αναγνώστης στο δικτυακό τόπο http://www.grannyrecords.org/

Η συναυλία πλαισιώνεται  από ένα εργαστήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου ώρα 12:00. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου, Μεταμορφώσεως 1, τηλ 2421039594, μέχρι το Σάββατο 9 Απριλίου.

 

 

 

 

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Σάββατο 9 Απριλίου 2016 και ώρα 20:00 Η είσοδος για το κοινό στη συναυλία είναι 2 ευρώ, ενώ στο εργαστήριο είναι δωρεάν.
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ