Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Τελευταίες παραστάσεις της νέας παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις της νέας παραγωγής «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Δήμου Βόλου, που εντυπωσίασε το Βολιώτικο κοινό, στο Θέατρο της «Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας».

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν  ένα από τα σημαντικότερα έργα του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και σηματοδότησε την καριέρα του. Η εξαιρετική κωμωδία χαρακτηρίζεται ως ανατρεπτική σάτιρα, προκαλεί άφθονο γέλιο αλλά ταυτόχρονα θέτει ορισμένα σημαντικά ερωτήματα κοινωνικού περιεχομένου στα οποία οι θεατές καλούνται να απαντήσουν.  Το διαχρονικό αυτό έργο μας μιλά για την επανάσταση των απλών ανθρώπων, όταν η ακρίβεια έχει φτάσει στο απροχώρητο, όταν απολύσεις, μειώσεις ωραρίου, αμοιβών και αυξήσεις φόρων έχουν γίνει καθημερινές καθιστώντας τη ζωή δυσκολότερη από ποτέ. Ο ένας μετά τον άλλον οι ήρωες του έργου υψώνουν το ανάστημα και τη φωνή διαμαρτυρίας τους.

Η παράσταση  ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Γιάννη  Νάπα. Σκηνικά – Κοστούμια: Γεραλή Ελένη, Μουσική – Σύνθεση: Αμυγδαλίτση Κασσιανή, Φωτισμοί: Τατάκος Κώστας, Ήχος: Σταμόπουλος Βασίλης, Τεχνικοί Σκηνής: Ζήσης Αργύρης και Ματσαγγιάς Θανάσης

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Μαρία Μαργαρίτη, Βιβή Νικοπούλου, Θανάσης Ζέρβας, Γρηγόρης Γαλάτης, Περικλής Τσαμαντάνης, και Δημήτρης Νάνος, Φωτογράφηση: Εμμανουέλα Ρέπα.

Θα ακολουθήσει η δεύτερη παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, «ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ  ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ» το Φεβρουάριο, η οποία προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στις ακόλουθες ημερομηνίες, Πέμπτη 2/2 & Παρασκευή 3/2 στις 21:15, Σάββατο 4/2  & Κυριακή 5/2 στις 20:00, Πέμπτη 9/2 & Παρασκευή 10/2 στις 21:15, Σάββατο 11/2  & Κυριακή 12/2 στις 20:00.

Και οι δύο παραγωγές εντάσσονται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης για  το 2016, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

 

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Πέμπτη 19/1 & την Παρασκευή 20/1 στις 21:15 και το Σάββατο 21/1 &  Κυριακή 22/1 στις 20:00. Εισιτήρια θα πωλούνται  στο ταμείο του θεάτρου μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ