Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
Τελετή λήξης της Κινητής Έκθεσης Λαϊκών Μουσικών Οργάνων

Ολοκληρώνεται την επόμενη Τετάρτη η  παρουσίαση της κινητής έκθεσης του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη με τίτλο: “Ελληνικά Λαϊκά Μουσικά Όργανα” στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο του Δήμου  Βόλου (7 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2015), που σημείωσε μεγάλη επιτυχία με προσέλευση μαθητών σχολείων καθημερινά καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Οι μαθητές δεν έβλεπαν απλώς την έκθεση με την παράθεση γνωστών και σπάνιων μουσικών οργάνων αλλά συμμετείχαν στην ειδική παρουσίαση των εκπαιδευμένων δασκάλων τους και μουσικών που ανέλαβαν να τους μυήσουν στα μυστικά των παραδοσιακών οργάνων.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης, όπως είχε προγραμματιστεί,   θα πραγματοποιηθεί Μουσική εκδήλωση την Πέμπτη 5 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας.

Στην εκδήλωση θα παίξουν παραδοσιακά όργανα και θα τραγουδήσουν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου, μέλη των ΚΑΠΗ και η παιδική χορωδία «Δημητριάς».

Επίσης θα τιμηθούν οι παλαίμαχοι τοπικοί λαϊκοί οργανοπαίκτες και θα δοθούν έπαινοι σε επιλεγμένες ζωγραφιές, με θέμα  τα λαϊκά μουσικά όργανα»,  μαθητών των δημοτικών σχολειών που επισκεφτήκαν την έκθεση.  Η εκδήλωση θα έχει διάρκεια μια ώρα και θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Η έκθεση και η μουσική εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία  του  Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Πέμπτη 5 Μαρτίου και ώρα 19:00 Είσοδος ελεύθερη
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ