Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
θεατρική παράσταση: «Από Ανατολή σε Δύση, παραμύθι να αρχινίσει…»

Η Διεύθυνση Πολιτισμού και το Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «Από Ανατολή σε Δύση, παραμύθι να αρχινίσει…»

Πρόκειται για μία παράσταση για παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά και αποτελεί μια επιλεγμένη  συλλογή παραμυθιών από όλο τον κόσμο. Όλα ξεκινούν από ένα μπαούλο! Ένα μπαούλο συνήθως έχει πια παλιά πράγματα, έχει αναμνήσεις, έχει σκόνη, στα παραμύθια μπορεί να έχει και θησαυρούς, αυτούς που ελπίζεις να βρεις ή αυτούς που δε μπορείς καν να φανταστείς. Ένα μπαούλο κρύβει, προστατεύει, φυλακίζει, μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχουμε φυλάξει κάτι πολύτιμο ή κρύψει κάτι που φοβόμαστε ν’ αντικρύσουμε αλλά δεν έχουμε τη δύναμη να αποχωριστούμε ή ότι έχουμε φυλακίσει ότι ομορφότερο μας έχει συμβεί, την παιδικότητά μας. Τούτο το μπαούλο τα έχει όλα αυτά κι άλλα τόσα που δε φαίνονται. Έχει τα όνειρά μας, αυτά που φυλάξαμε τόσο προσεκτικά να μην τα χλευάσουν, τα αλλοιώσουν, αυτά που κρύψαμε γιατί δεν τολμήσαμε ποτέ να τα εκπληρώσουμε αλλά ούτε καν να πούμε, αυτά που φυλακίσαμε γιατί μας είπαν ότι είναι επικίνδυνα για τους μεγάλους. Αυτά τα όνειρα αποφασίσαμε σ’αυτό το ταξίδι – παράσταση να ελευθερώσουμε, να τ’ αφήσουμε να αναπνεύσουν ξανά, ν΄αντικρύσουν το φως, να τεντωθούν, ν΄απλωθούν παιχνιδιάρικα μπροστά σας. Κι είναι όνειρα παραμυθένια ή ονειρικά παραμύθια, όπως σας αρέσει, για μας είναι το ίδιο. Έτσι ή αλλιώς είναι τα παιδιά που πολύ καλά είναι κρυμμένα μέσα σε όλους μας.

¨Κάποτε ήταν ένα πολύ όμορφο κορίτσι, που το έλεγαν Αμάτα. Η Αμάτα ήταν ονειροπαρμένη και είχε όλο παράξενες ιδέες. Φανταζόταν πως… υπήρχε κάποιος άντρας στο φεγγάρι που της χαμογελούσε από ψηλά κάθε βράδυ.¨

¨Κι όποιος περνούσε από εκεί το έριχνε κι αυτός στο χορό.
Κι αν τύχει και περάσεις, ίσως τους δεις ακόμα, όλους μαζί να χορεύουν. Μα δεν ξέρω αν θα γυρίσεις πίσω γιατί μπορεί να μείνεις για να χορέψεις μαζί τους¨

 

 

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Η παράσταση παρουσιάζεται  στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον. Οι ημερομηνίες των παραστάσεων είναι 20,21,27 & 28 Φεβρουαρίου καθώς και 5 & 6 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:00. Εισιτήριο εισόδου 3€ στο ταμείο του θεάτρου.
Συντελεστές Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δακτυλάς, Μουσική: Οδυσσέας Δακτυλάς, video: Φλώρα Παπαδάκη. Ερμηνεύουν οι : Ράνια Θεοχαροπούλου, , Γιώργος Παπαδόπουλος, Κασσιανή Βαρδαλή, Μάρθα Παπαθανασίου, Βάσια Στάμου, Άλκηστις -Ελένη Κοσμά, Φρειδερίκη Μπεκίρη, Φλώρα Παπαδάκη, Άρτεμις Χατζηαποστολίδου.
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ