Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
«ΘΗΛΕΩΝ ΒΟΛΟΥ 1921 – 1981, ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΑ». Τελευταία εβδομάδα της περιοδικής έκθεσης στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου

Παρατείνεται έως την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 η διάρκεια λειτουργίας της περιοδικής έκθεσης «Θηλέων Βόλου 1921 – 1981, ενθυμήματα» στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά). Η προσεχής εβδομάδα είναι η τελευταία κατά την οποία μπορούν να την επισκεφτούν όσοι δεν το κατάφεραν, καθώς το Μουσείο έμεινε κλειστό το διάστημα των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η έκθεση παρουσιάζει τη δωρεά της συλλογής του Συνδέσμου Αποφοίτων Θηλέων Βόλου στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου. Περιλαμβάνει σπάνια τεκμήρια, φωτογραφίες, έγγραφα και αντικείμενα, όλα τους μοναδικές μαρτυρίες της 60χρονης ιστορίας του Γυμνασίου Θηλέων Βόλου, που ιδρύθηκε το 1921.

Αν και ήταν από τα πρώτα που ιδρύθηκαν στην ελληνική περιφέρεια, απέκτησε μόνιμη στέγη -στα διδακτήρια στην οδό Λόρδου Βύρωνος και Κύπρου- μόλις το 1966. Δέκα χρόνια αργότερα οι τάξεις του Γυμνασίου χωρίστηκαν και δημιουργήθηκε το Λύκειο Θηλέων Βόλου. Η λειτουργία τους σταμάτησε με την κατάργηση των αμιγών σχολείων το 1981. Δεν ξεχάστηκαν όμως από τις χιλιάδες μαθήτριές τους, που το 1991 ίδρυσαν τον Σύνδεσμο Αποφοίτων, με σημαντική πολιτισμική παρέμβαση στην κοινωνία του Βόλου.

Το Μουσείο της Πόλης του Βόλου λειτουργεί για το κοινό από Τρίτη έως και Κυριακή 10.30 – 13.30 και τα απογεύματα Τετάρτης και Παρασκευής από τις 18.00 – 21.00, εφαρμόζοντας τις οδηγίες για την τήρηση αποστάσεων και παραμονής σε κλειστούς χώρους (υποχρεωτική χρήση μάσκας, έως 5 άτομα ανά όροφο). Τη Δευτέρα είναι κλειστό.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ