Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Tο εμβληματικό Ρέκβιεμ του Mozart στο Θέατρο της Π.Ηλεκτρικής

Το φοιτητικό σύνολο του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου «AU Chamber Singers» και η Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου παρουσιάζουν το εμβληματικό Ρέκβιεμ του Mozart

Το εμβληματικό Ρέκβιεμ σε Ρε ελάσσονα, K 626 του Wolfgang Amadeus Mozart, αυτός ο επιμνημόσυνος ύμνος του κορυφαίου συνθέτη, για την  αδιαμφισβήτητη αξία του οποίου έχουν γραφτεί αμέτρητες αναλύσεις, θα παρουσιαστεί από το επίλεκτο φοιτητικό σύνολο του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου «AU Chamber Singers» και την Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 στις 20.30 στο Θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας», υπό τη διεύθυνση του Daniel Abraham. Απόκοσμες μελωδίες από τρομπόνια, φαγκότα κι έγχορδα, καθώς και από τις τρομπέτες, που απασχόλησαν το συνθέτη τόσο έντονα προς το τέλος της ζωής του, θα πλημμυρίσουν την αίθουσα του θεάτρου, σε μια μυσταγωγική συναυλία αφιερωμένη στο μυστήριο του Θανάτου και της μετέπειτα Ζωής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την υπέροχη χορωδιακή δοξολογία σε τρία μέρη «Te Deum» του Haydn γραμμένη κατόπιν εντολής της αυτοκράτειρας Marie Therese, συζύγου του Φραγκίσκου 1ου της Αυστρίας. Πρόκειται για ένα χορωδιακό έργο, χωρίς τα σολιστικά μέρη που ακούγονται συνήθως στις λειτουργίες του Haydn. Δύο γρήγορα μέρη (Allegro) περιβάλλουν ένα κεντρικό αργό μέρος (Adagio), δίνοντας στο έργο τη μορφή  μιας συμφωνίας για χορωδία και ορχήστρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου αποτελούν: (Βιολί 1) Απόστολος Μητράς, Δημήτρης Καραμανώλης, Αμαριλύς Λιάλιου, Ευθυμία Βραχνιά, κωνσταντίνος Δόγρανλης, Εμμανουήλ Μελετιάδης, (Βιολί 2) Άντζελα Μπατίστα, Ασημίνα Χατζηαγγελάκη, Μαντώ Αναστασίου, Γιάννης Βαίτσης, (Βιόλα) Γιώργος Σκίμπας, Βασιλική Αλεξίου, Παναγιώτα Μαυρογιαννέα (τσέλο) Θεμιστοκλής Βαγενάς, Ζαφειρούλα Χαντή, Πέτρος Κανάνα, (Κοντραμπάσο) Νάνση Χατζή, (Φλάουτο) Πέτρος Παππάς, (Κλαρινέτο) Μιχάλης Σαμπάνης, (Φαγκότο) Εύη Αποστολίδου, (Τρομπέτα) Κωνσταντίνος Γράβος, Δημήτρης Παππάς, (Τρομπόνι) Φίλιππος Χασιώτης, (Κρουστά) Νίκος Χρονόπουλος .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2421082358, 2421082870 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.doepap.gr  και τη σελίδα μας στο facebook «Τέχνες στο Βόλο» & «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου».

 

 

 

.

 

 

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ