Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
Το επίσημο πρόγραμμα του “ΧΕΙΜΩΝΑΝΘΟΥ” 2014 – 2015

Ο “Χειμωνανθός” (www.wintersweetmusic.org) είναι ένας νέος ετήσιος κύκλος εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του  ΔΟΕΠΑΠ -ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Εμπνευστής του είναι ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Ανδρέας Μιμαίος. Την καλλιτεχνική διεύθυνσή του έχουν ο Ανδρέας Μιμαίος, συνθέτης και διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου, και ο Ντίνος Μαστρογιάννης σολίστ Πιάνου και καθηγητής.  Θα πραγματοποιηθεί  για πρώτη φορά στην πόλη μας στην καρδιά του χειμώνα ξεκινώντας από τις αρχές του έτους 2015. Πρόκειται για ένα νέο και φρέσκο ετήσιο εκπαιδευτικό κύκλο, που με έδρα το Δημοτικό Ωδείο Βόλου θα ανθίσει διευρύνοντας ταυτόχρονα το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του με κάθε είδους μουσικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας είναι μία πραγματικότητα, που μας κάνει αν μη τι άλλο να θέλουμε να αγωνιστούμε με μεγαλύτερο πείσμα για να δώσουμε πρώτα από όλα ελπίδα στους νέους.

Πιο αναλυτικά, μέχρι και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου το μικρό και μεγάλο κοινό του Βόλου θα μπορεί να παρακολουθήσει τα εξής:

Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στις 8:30 μ.μ στην αίθουσα συναυλιών «Έρση Σαράτση» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου θα παρακολουθήσουμε μία «ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ MOZART με αφορμή την επέτειο γέννησης του μεγάλου συνθέτη».

Με αφορμή, λοιπόν, την 259η επέτειο γέννησης του μεγάλου συνθέτη (27.01.1756 – 27.01.2015), θα πραγματοποιηθεί μία υπέροχη βραδιά μουσικής δωματίου, τη δεύτερη κατά σειρά συναυλία που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Χειμωνανθού».
Η βραδιά περιλαμβάνει έργα για πιάνο για 4 χέρια (Σονάτα ΚV 521 – η τελευταία από τις πέντε σονάτες για τέσσερα χέρια του Μότσαρτ – οι οποίες καθιστούν ίσως τα πρώτα έργα στο ρεπερτόριο για πιανιστικό ντουέτο) καθώς και άριες από μερικές από τις σημαντικότερες όπερες του συνθέτη (“Γάμοι του Φίγκαρο”, “Μαγικός Αυλός”). 
Στο πιάνο η Κάτια Τζιουμάκη και ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος και στο τραγούδι η Αντιγόνη Μαβίδη.

Είσοδος ελεύθερη

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ στην αίθουσα συναυλιών «Έρση Σαράτση» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου θα πραγματοποιηθεί το Μουσικο-Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΒΟΥΛΑ, ΠΟΥ ΤΗ ΛΕΓΑΝΕ Δ.Ω.ΒΟΥΛΑ». Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με διαδραστικό χαρακτήρα, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών. Μέσα από τις περιπέτειες μιας αράχνης, της Δ.Ω.Βούλας, που αγαπά τη μουσική, οι μικροί μας φίλοι, θα μυηθούν στον κόσμο της μουσικής (γνωρίζοντας τα μουσικά όργανα και μουσικές έννοιες). Πώς η μικρή αράχνη με την βοήθεια των μικρών φίλων της θα νικήσει τον αυστηρό Ωδείωνα και θα σώσει την συναυλία των μουσικών; Τα παιδιά ταξιδεύουν στο χώρο και στο χρόνο της μουσικής και με μέσο το παραμύθι συμμετέχουν στην μαγεία της.

Δημιουργός και υπεύθυνη: Ελένη Ιωαννίδου

Παίζουν μουσική οι καθηγητές του Ωδείου (αλφαβητικά): Μαρία Ζουμπέκη (κιθάρα), Ελένη Βελέντζα (πιάνο), Γιώργος Σκίμπας (Βιολί-Βιόλα), Ελευθερία Φραγκουδάκη (Φλάουτο). 

Δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου βόλου (τηλ επικοινωνίας 24210 36992).

Είσοδος ελεύθερη

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ