Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
“ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ” του Camille Saint Saens

  Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου παρουσιάζει στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής τη μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση το «Καρναβάλι των ζώων» του Camille Saint Saens για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016  στις 20:30. Η φαντασία του Camille Saint Saens στο «Καρναβάλι των ζώων», ζωντανεύει με ένα πολύ ιδιαίτερο πάντρεμα της μουσικής και των παραστατικών τεχνών.

Τρεις μεγάλες δυνάμεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού, το Δημοτικό Ωδείο Βόλου (Καμεράτα), η  Δημοτική  Σχολή Χορού (χορός) και το Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι (αφήγηση) συντονίζονται δημιουργικά επί σκηνής για να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα. Θα ακουστούν, έργα των George Fr.Handel, Johann Strauss, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Ανδρέα Μιμαίου και Ιωακείμ Μπαλτσαβιά.

Πρόκειται για μία χιουμοριστική σουίτα που ο Saint Saint Saens έγραψε το 1886 όταν οι μαθητές του, του ζήτησαν να  συνθέσει κάτι ανάλαφρο και διασκεδαστικό. Ο ίδιος, μάλιστα, το παρουσίασε μέσα σε ένα στενό κύκλο ακροατών. σε δύο μόνο ιδιωτικές παραστάσεις και ποτέ σε κάποια δημόσια συναυλία γιατί φοβόταν πως αυτή η «για πλάκα» σύνθεση  θα χαλούσε το πορτρέτο του ως σοβαρού συνθέτη. Το έργο εκδόθηκε αφού πέθανε, το 1921, είχε τη πρώτη του δημόσια εκτέλεση το 1922 και η ειρωνεία της τύχης είναι ότι το έκανε ένα από τα πιο δημοφιλή και αναγνωρίσιμα κομμάτια του Γάλλου ρομαντικού συνθέτη. «Στο καρναβάλι τα ζώα κάνουν πάρτι και οι καλεσμένοι καταφθάνουν, καθένας με τη πόζα του…..»

Η παράσταση βασίζεται σε μία πρόταση της Άντζελας Καλαντζή (Υπέυθυνη της Δημοτικής Σχολής Χορού της Διεύθυνσης Πολιτισμού) που έχει επιμεληθεί το concept και τις χορογραφίες σε συνεργασία με τον Ανδρέα Μιμαίο (Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Βόλου της Διεύθυνσης Πολιτισμού), ο οποίος επιμελείται την παράσταση.

Την Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου διευθύνει ο Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς.  Ο Δημήτρης Δακτυλάς, υπεύθυνος του Ερασιτεχνικού Θεατρικού Εργαστηρίου της Διεύθυνσης Πολιτισμού έχει αναλάβει την αφήγηση.  Στα δύο πιάνα σολίστ είναι οι Κάτια Τζιουμάκη και ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος ενώ για το χορό γκεστ εμφάνιση θα κάνουν οι: Κωστής Τσιαμάγκας,  Κατερίνα Ρουκά, Ασημένια Ανθή και η Μαρίνα Κοντσέττι. Την Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου αποτελούν οι: ΒΙΟΛΙ Ι Απόστολος Μητράς, Αμαριλύς Λιάλιου, Ευθυμία Βραχνιά, Πέτρος Δούναβης ΒΙΟΛΙ ΙΙ Άντζελα Μπατίστα, Ιωάννα Αποστολάκη, Ιωάννης Βαίτσης ΒΙΟΛΑ Γιώργος Σκίμπας, Βάσω Αλεξίου ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ Θέμης Βαγενάς, Ζαφειρούλα Χαντή ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ Δημήτρης Τίγκας. Στο ΦΛΑΟΥΤΟ η Ελευθερία Φραγκουδάκη, στο ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ ο Στέλιος Κοτρώτσιος, στα ΚΡΟΥΣΤΑ ο Νίκος Χρονόπουλος και ο Χρυσόστομος Σακελλαρόπουλος (τάξη Ν. Χρονόπουλου) και στο ΤΣΕΜΠΑΛΟ η Ανίτα Λεφάκη. Τα κοστούμια επιμελήθηκε η Νικολέτα Καϊση και τον σχεδιασμό φωτισμού ο Κώστας Τσιάκας.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των αποκριάτικων  εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π ΔΗ.ΠΕΘΕ.

 

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Σάββατο 12 Μαρτίου 2016  στις 20:30 Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ, Παιδικό 3 ευρώ.
Συντελεστές “ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ” του Camille Saint Saens Συμμετέχουν τα Τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού :  Δημοτικό Ωδείο Βόλου με την Καμεράτα, Δημοτική Σχολή Χορού και Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι.
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ