Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
«Το μεγάλο ταξίδι της Ζαράφα»

Στο ιστορικό Κινηματοθέατρο Αχίλλειον στην οδό Κουμουνδούρου με Ιάσονος, θα αναβιώσει το αγαπημένο «ΣΙΝΕΑΚ» και θα ζωντανέψει ο χώρος του κινηματογράφου καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών  με ένα  πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά από τη  Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ. Οι επιλεγμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ενθουσιάζουν τους μικρούς μας φίλους και μαγεύουν τους μεγαλύτερους, δημιουργώντας ένα τόνο αισιοδοξίας χωρίς σκηνές βίας και σκηνών ακατάλληλων για παιδιά. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να μοιραστούν τα παιδιά, οι οικογένειες και οι συνοδοί τους μια μαγική εμπειρία όπως αυτή της παρακολούθησης μιας παιδικής ταινίας σε κινηματογραφική αίθουσα με προσιτό εισιτήριο.

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ώστε οι προβολές να γίνονται σε ώρες κατάλληλες για παιδιά αλλά και για ενήλικες. Συγκεκριμένα η  επόμενη προβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα  18:00. Η ίδια ταινία θα προβληθεί και το Σάββατο  19 Δεκεμβρίου στις 18:00 αλλά και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:00, δίνοντας την ευκαιρία να ξεκινήσει ένα υπέροχο πρωινό Κυριακής για όλη την οικογένεια.Πρόκειται για την ταινία «Το μεγάλο ταξίδι της Ζαράφα»,  μία υπέροχη γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία των Ρεμί Μπεζανσόν & Ζαν-Κριστόφ Λι. Αυτό το animation γυρισμένο σε σινεμασκόπ  είναι μια ιστορία, ένα αυθεντικό παραμύθι για τη φιλία, την αγάπη και  τη δύναμη να ξεπερνάμε τα εμπόδια.

«Το μεγάλο ταξίδι της Ζαράφα»  

Animation 2012 έγχρωμο, διάρκεια 78΄
Ένας γέρος Αφρικανός αφηγείται σε μια παρέα παιδιών την ιστορία του δεκάχρονου Μακί και της καμηλοπάρδαλης Ζαράφα από τις ερήμους της Αφρικής μέχρι την πολιορκημένη από τους Τούρκους Αλεξάνδρεια, τη Μασσαλία και το Παρίσι των αρχών του 19ου αιώνα.

 

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Η γενική είσοδος είναι 3 ευρώ Πληροφορίες για τις προβολές στο Κέντρο Πληροφόρησης «Δίαυλος», Τοπάλη 14, τηλέφωνο επικοινωνίας 2421025363  
Συντελεστές

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ