Κυριακή, 3 Μαρτίου 2024
«Το Βασίλειο των Παραμυθιών» από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Το Δημοτικό Ωδείο Βόλου της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ παρουσιάζει την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και ώρα 21:00 στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής τη Μουσική Παράσταση «Το Βασίλειο των Παραμυθιών».

Όλη η παράσταση είναι βασισμένη από τη μία στο πρώτο παραμύθι του Ντίσνεϊ, την Χιονάτη, που είναι και η κεντρική ηρωίδα με την οποία ξεκινά και ολοκληρώνεται η μουσική παράσταση και από την άλλη, στην όχθη της πραγματικότητας, σε ένα κορίτσι του σήμερα που ζει τη ζωή του μεγαλώνοντας μέσα από τα παραμύθια. Η αγάπη της, βέβαια, για τα παραμύθια είναι πολύ μεγάλη. Κάθε βράδυ πριν πέσει για ύπνο ξεφυλλίζει το «Βασίλειο των Παραμυθιών» και συνεχώς …επιθυμεί, εύχεται και …ταξιδεύει. Μέσα, λοιπόν, από τις εξελίξεις των παραμυθιών και τη δράση των ηρώων η ίδια επηρεάζεται και ζει τη δική της παράλληλη ιστορία, ζωντανεύοντας την «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων». Άλλωστε, η πρώτη μουσική πινελιά της παράστασης είναι και το κομμάτι «I am late». Κάποια στιγμή, όταν ακουστεί το κομμάτι «When you Wish Upon A Star» οι Νεραϊδονονάδες ρίχνουν πάνω της τη Νεραϊδόσκονη δημιουργώντας κάτι πολύ όμορφο και μαγικό, που εμείς πια το βλέπουμε ως την πραγματοποίηση και την ολοκλήρωση στο τέλος της παράστασης, καθώς όλοι αυτοί οι ήρωες των παραμυθιών με τη βοήθεια της καλής Νεράιδας, αλλά και της δικής της θέλησης κι επιθυμίας, παίρνουν σάρκα και οστά μεταμορφώνοντας τους σε ήρωες της πραγματικότητάς της. Σε όλο αυτό το ονειρικό ταξίδι μεταξύ ουτοπίας και πραγματικότητας, πώς θα εμφανιστεί το κακό στοιχείο; Tί ιδιότητες παίρνει το μήλο μέσα από τις διάφορες ιστορίες;

Πόσο μεγάλη είναι η δύναμη της Αγάπης και τί μπορεί να καταφέρει; Απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα το κοινό του Βόλου θα έχει τη δυνατότητα να λάβει την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και ώρα 21:00 στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.

 

 

 

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και ώρα 21:00 στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας. Η τιμή εισόδου είναι 3 ευρώ και η προπώληση θα γίνεται καθημερινά 9:00 με 14:00 στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου (Μεταμορφώσεως 1, τηλ. 2421036992).
Συντελεστές Διδασκαλία και Σκηνοθεσία: Σύλβια Τσιμπανάκου, Μουσική Επιμέλεια κι Ενορχηστρώσεις: Ανδρέας Μιμαίος, Κινησιολογία και Βοηθός Σκηνοθεσίας: Εύα Κατούνια, Χορογραφίες: Νάντια Μολοζίνα – Θεοχάρη, Επιμέλεια Κοστουμιών: Βάσω Μπουγά. Συμμετέχουν αλφαβητικά: Αγγέλου Λήδα- Καλλιόπη, Βροντάκη Στυλλιανή- Μαρία, Γκουτζίνη Αθηνά, Δημητρίου Δήμητρα, Εκκλησίαρχου Έφη, Ζαρκάδα Νικολέτα, Ζυρπιάδου Κατερίνα, Θεοχάρη Κατερίνα, Καρβέλης Γιάννης, Κατούνια Εύα, Κατσαρή Ροδοπιανή, Κούρτη Σοφία, Κρουσταλιά Λένα, Λακαφώσης Γιώργος, Λογαρά Βίκυ, Μελετιάδης Εμμανουήλ, Μολοζίνα- Θεοχάρη Νάντια, Μπουγά Βάσω, Νταή Χρύσα, Ντινώρη Αγγέλα, Παπαρίζου Κατερίνα, Σατάσης Γιώργος, Σαμαλτάνης Κώστας, Τζόμο Αναϊς, Τσαρούχα- Λιώτη Χρύσα, Χριστόπουλος Δημήτρης. Επίσης, οι Λιλιπούτειοι φίλοι: Αντωνόπουλος Παναγιώτης, Αντωνοπούλου Βίκυ, Ανυφαντή Λυδία, Αρμπάρας Στέφανος - Γρηγόρης, Λιάπης Σταυρής, Τράντα Νιόβη-Ανθή, Χρυσός Οδυσσέας. Συμμετέχουν οι μουσικοί (σπουδαστές του Δ.Ω.Β.): Εμμανουήλ Μελετιάδης (βιολί 1). Μυρτώ Γκέκου (βιολί 2), Παναγιώτα Μαυρογιαννέα (βιόλα), Πέτρος Κανάνα (βιολοντσέλο), Ελένη Νικολαίδου (φλάουτο), Γεωργία Τσούτσουρα (κρουστά), καθώς και η καθηγήτρια του Δ.Ω.Β. Ανίτα Λεφάκη (πιάνο). Επιμέλεια Ήχου: Βασίλης Σταμόπουλος, Βοηθοί: Μάνθος Μπάντελης, Κώστας Σαμαλτάνης, Επιμέλεια Φωτισμού: Κώστας Τατάκος, Τεχνικοί Σκηνής: Αργύρης Ζήσης και Θανάσης Ματσαγγιάς.
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ