Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
«Βόλος, μια πόλις», έκθεση μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου

Την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 20.30 στο Μουσείο της Πόλης (Φερών17, Παλιά) εγκαινιάζεται η έκθεση μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου με τίτλο «Βόλος, μια πόλις». Η έκθεση οργανώνεται με τη συνεργασία της Δ/νσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου και είναι η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τη συμπλήρωση 10ετίας από την ίδρυση της Λέσχης.

Πρόκειται για ομαδική έκθεση είκοσι μελών της Λέσχης, που σε 68 έργα τους αποκαλύπτουν την ιδιαίτερη ματιά τους για τον Βόλο, το χώρο και τους ανθρώπους του. Ο τίτλος, άλλωστε, της έκθεσης «Βόλος, μια πόλις» αναδεικνύει τη θεματική της: τον Βόλο, μια πόλη καινούρια, μια πόλη που καθορίστηκε από το πέρασμά της από τον οθωμανικό οικισμό σε σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, μια πόλη που αναπτύχθηκε με την έλευση των προσφύγων από τη Μικρά Ασία, μια πόλη που στη σύντομη μα πυκνή ιστορία της γνώρισε δυο φορές την εκβιομηχάνιση και την αποβιομηχάνιση, μια πόλη που είχε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα, μια πόλη με μακρά παράδοση στην ανάπτυξη της φωτογραφίας, μια πόλη πολυσυλλεκτική, μια πόλη – πρόκληση για κάθε φωτογράφο.

Εκθέτουν οι: Άντα Αλεξίου, Απόστολος Αλεξίου, Παναγιώτης Ανδριώτης, Πηνελόπη Βέργου, Γιάννης Γερόπουλος, Ελένη Δαπόντα, Σπυρίδων Δαπόντας,  Μάρω Δημουλή, Οδυσσέας Ζαγορίτης, Λεωνίδας Ζωγράφος, Κατερίνα Ζωγράφου, Θεοδώρα Ιβάνοβα, Παναγιώτης Καραΐσκος, Γιάννης Κοϊνάκης, Λέων Μουρτζούκος, Βασίλειος Νιμπής,  Σοφία Παπασταύρου, Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, Παρασκευή Τσικρίκα και Γεώργιος Φλέρης. Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από τον Λέοντα Μουρτζούκο, πρόεδρο της Λέσχης.

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 22 Απριλίου, 20.30, Μουσείο Πόλης

Διάρκεια έως Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10:30 με 13:30 και Τετάρτη & Παρασκευή 18:00 με 21:00.

Είσοδος ελεύθερη

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ