Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
“Volos Street Relays 2014”: σκυτάλη στις συνεργασίες, αλλά και την φιλανθρωπία!

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι εγγραφές για το “Volos Street Relays 2014” που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην πόλη μας την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 στην Παραλία Βόλου και αποτελεί τον πέμπτο σταθμό της πανελλαδικής σειράς αγώνων δρόμου Βίκος Relays.

Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ με τον Ερμή 1877, αθλητικά σωματεία και συλλόγους δρομέων της Μαγνησίας. Τα “Volos Street Relays 2014”, περιλαμβάνουν αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου 4x2000m και 2x4000m μέσω των οποίων γίνεται μία σημαντική προσπάθεια ενίσχυσης και στήριξης του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Αξίζει επίσης να αναφερθούμε στην αμέριστη συμπαράσταση φορέων-συλλόγων της πόλης μας:


Λογότυπο-ΕΟΔ-300x300Στο πλευρό των Volos Street Relays θα είναι και τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος Μαγνησίας, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην διάρκεια του αγώνα την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στην παραλία της πόλης. 


lesxi-eidikon-dinameon-kai-ta-dio

Μεγάλη συμβολή στην άρτια διοργάνωση των Street Relays στον Βόλο θα παίξει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων του Νομού Μαγνησίας, προσφέροντας μέλη της ως εθελοντές. Το κομμάτι του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς είναι ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνο για την σωστή διεξαγωγή ενός αγώνα δρόμου σαν τα Volos Street Relays, αλλά και στην καθημερινότητα. Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων μιλάει με πράξεις και όχι με λόγια.


syllogos-dromeon-volou-logoΟ Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα δώσει δυναμικό παρών στον μεγάλο αγώνας της πόλης, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στα Volos Street Relays όχι μόνο για την άθληση και την ψυχαγωγία, αλλά και για την στήριξη που θα υπάρξει προς το Ορφανοτροφείο Βόλου.


skiathitis_papachristosΣκυτάλη στους πρωταθλητές, σκυτάλη στην κωπηλασία! Πρεσβευτές των Street Relays στον Βόλο, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου θα είναι ο Νίκος Σκιαθίτης και ο Στέργιος Παπαχρήστος, δίνοντας με τη σειρά τους σκυτάλη στο Ορφανοτροφείο Βόλου, τον κύριο λόγο για τον οποίο συμμετέχουν στους αγώνες.


kalampokaΜετά τον Ολυμπιονίκη, Νίκο Σκιαθίτη και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Στέργιο Παπαχρήστο στην παρέα των Street Relays που θα τρέξουν στον Βόλο, την προσεχή Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, προστέθηκε και μια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Η Τριανταφυλλιά Καλαμπόκα!


kafentarakis_iliadisΤο ελληνικό τζούντο θα είναι παρών στα Street Relays του Βόλου! Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας τζούντο, Γιάννης Καφενταράκης είναι Βολιώτης και ο μόνος πρόεδρος ομοσπονδίας στην Ελλάδα που εδρεύει εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Εδώ και δύο χρόνια είναι πρόεδρος της Ε.Ο.Τ και δίνει τον δικό του αγώνα για την ανάπτυξη του αθλήματος που έχει χαρίσει Ολυμπιακά μετάλλια στην χώρα. 


Το ASTRA TV και ASTRA FM 97,3 θα είναι αρωγός στην προσπάθεια να γίνουν τα Volos Street Relays ένα ακόμα σημείο αναφοράς στην αθλητική ζωή της πόλης.

astra-tv-reportage-street-relaysΠλάνα από τη συνέντευξη τύπου για τον αγώνα Volos Street Relays, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Βόλου στις 9 Οκτωβρίου 2014 και καλύφθηκε τηλεοπτικά από το χορηγό επικοινωνίας του αγώνα Volos Street Relays, Astra TV.

 

 

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΕΣ

Κυριακή 02.11.2014 – Έναρξη αγώνων 10:30 και λήξη αγώνων 13:30

2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Εκκίνηση – Τερματισμός: Παραλία Βόλου – Καρτάλη & Αργοναυτών

Kids Relays 4x100μ: Καρτάλη & Αργοναυτών

Kids Relays 4x200μ: Καρτάλη & Αργοναυτών

Street Relays 4x2000μ: Κυκλική διαδρομή στην παραλία

Street Relays 2x4000μ: Κυκλική διαδρομή στην παραλία

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

* Στους αγώνες των σκυταλοδρομιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.

* Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί η συμμετοχή στον αγώνα 4x2000μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2002 και πριν, ενώ για να εγκριθεί η συμμετοχή στον αγώνα 2x4000μ. οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 1998 και πριν.

* Στους αγώνες των σκυταλοδρομιών υπάρχουν τρεις κατηγορίες για τις οποίες θα βγει ξεχωριστή κατάταξη και είναι: α) Ομάδες Ανδρών, β) Ομάδες Γυναικών, γ) Μικτές Ομάδες (τουλάχιστον 1 άτομο διαφορετικού φύλου στην κάθε ομάδα).

* Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4x100μ. υπάρχουν δύο κατηγορίες και μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα 2005-2006 και 2007-2008.

* Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4x200μ. υπάρχει μία κατηγορία και μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2003-2004.

4. ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Όλοι οι αγωνιζόμενοι είτε ανήκουν σε αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία, είτε σε συλλόγους δρομέων, είτε είναι ανεξάρτητοι αθλούμενοι, αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οφείλουν να διαθέτουν ιατρική βεβαίωση για την συμμετοχή τους.

Αυτό ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτου ηλικίας που μαζί με τη δήλωση συμμετοχής αποδέχονται υποχρεωτικά τους παρακάτω όρους που επισυνάπτονται στη φόρμα συμμετοχής.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

5. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Βραβεύσεις θα γίνουν για τις πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας του Volos Street Relays στα 4x2000μ. και στα 2x4000μ. και αυτές θα είναι:

Η πρώτη ανδρική ομάδα, η πρώτη γυναικεία ομάδα, η πρώτη μικτή ομάδα.

Στα μέλη κάθε μίας από τις ανωτέρω νικήτριες ομάδες, θα απονεμηθούν χρυσά μετάλλια.

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στα Volos Street Relays, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τα 4x2000μ. και τα 2x4000μ., θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.relays.gr, από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο-αρχηγό κάθε ομάδας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τις παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4x100μ. και 4x200μ., θα γίνονται είτε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στα Kids Relays που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.relays.gr, είτε με έντυπες φόρμες στο Κέντρο Εγγραφών του Δήμου Βόλου, από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο (γονέα, κηδεμόνα, γυμναστή, δάσκαλο, κ.α.) της κάθε ομάδας.

Η προθεσμία των δηλώσεων συμμετοχής για όλες τις ομάδες λήγει την Τρίτη 28 Οκτωβρίου (12 τα μεσάνυχτα). Σε περίπτωση που υπάρξουν κενές θέσεις θα γίνει σχετική ανακοίνωση μέσω της ιστοσελίδας, των ΜΜΕ και του Δήμου Βόλου.

7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Τεχνικός υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Ματθαίος Καϊσίδης

8. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΑ 4χ2000μ. & 2x4000μ.

 • Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί διεξαγωγής αγώνων δρόμου.
 • Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο.
 • Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με chip και θα είναι ατομική και ομαδική.
 • Η κάθε ομάδα θα έχει το δικό της όνομα όπως θα το δηλώσει και θα παραλάβει ειδικό αριθμό συμμετοχής.
 • Η παραλαβή των αριθμών, των chip και άλλων αναμνηστικών του αγώνα, θα γίνεται από την γραμματεία των αγώνων στο ξενοδοχείο Park Hotel Βόλου, όπου θα είναι το στρατηγείο των αγώνων, τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

   

   

  • Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, 5μμ-7μμ
  • Σάββατο 1 Νοεμβρίου, 11πμ-7μμ

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, ημέρα των αγώνων, η γραμματεία θα λειτουργεί Καρτάλη & Αργοναυτών από 8πμ έως 10πμ, όπου επίσης θα γίνεται η παραλαβή υλικού.

 • Η διαδρομή είναι κυκλική απόστασης 2 χιλιομέτρων, με αφετηρία και τερματισμό την περιοχή Καρτάλη & Αργοναυτών στην Παραλία Βόλου.
 • Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή κάθε ομάδας, ο εκάστοτε δρομέας μόλις παραλαμβάνει την σκυτάλη-κορδέλα Βίκος, θα πρέπει εντός της ζώνης αλλαγής (50μ. ανάμεσα στις δύο αψίδες) να την περάσει στον επόμενο δρομέα.
 • Για την ασφαλή αλλαγή της σκυτάλης-κορδέλας Βίκος, ο προκαθορισμένος χώρος αλλαγής ανάμεσα στις δύο αψίδες, θα πρέπει να εγκαταλείπεται από τον αθλητή που την παρέδωσε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με κατεύθυνση προς το κοντινότερο προκαθορισμένο σημείο εξόδου.
 • Την ιατρική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβει το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.
 • Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου, η Τροχαία Βόλου και το Λιμεναρχείο Βόλου.
 • Στον τερματισμό του αγώνα θα προσφέρεται Φυσικό Μεταλλικό Νερό “Βίκος”, ενώ θα υπάρχει οριοθετημένος χώρος για τα προσωπικά αντικείμενα κάθε συμμετέχοντα.
 • Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα και τον έλεγχο των αλλαγών, θα χρησιμοποιηθούν κριτές, γυμναστές και εθελοντές, τόσο σε σημεία της διαδρομής, όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.
 • Κόστος συμμετοχής 10€ για κάθε ομάδα των 4 ατόμων (2,5 ευρώ το άτομο) στα 4x2000μ. και 10€ για κάθε ομάδα των 2 ατόμων (5 ευρώ το άτομο) στα 2x4000μ.
 • Ακυρώσεις και επιστροφή χρημάτων δεν προβλέπονται, ενώ αλλαγές στα μέλη κάθε ομάδας μπορεί να γίνουν δεκτές το Σάββατο 1 Νοεμβρίου (11πμ-7μ.μ.) στη γραμματεία των Volos Street Relays στo Park Hotel. Οι καινούργιοι συμμετέχοντες κάθε ομάδας είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνονται από τον αρχηγό της ομάδας για τους όρους που διέπουν τους αγώνες.
 • Από την Τεχνική Επιτροπή έχουν καθοριστεί τα 80 λεπτά ως το ανώτατο χρονικό όριο για τον τερματισμό της τελευταίας ομάδας.
 • Στις παιδικές σκυταλοδρομίες η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι ομάδες θα είναι των 4 παιδιών που θα τρέξουν 4x100μ. ή τα 4x200μ.
 • Για οποιαδήποτε πληροφορία και ερώτηση που θα υπάρξει, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με e-mail στο info@relays.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ VOLOS STREET RELAYS 2014

ΣΑΒΒΑΤΟ 01-11-2014

11:00-19:00 Παραλαβή των αιρθμών bib, των ηλεκτρονικών chip και του υπόλοιπου υλικού από την γραμματεία των αγώνων στο ξενοδοχείο Park Hotel Βόλου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02-11-2014

10:30-11:45 Διεξαγωγή παιδικών αγώνων Kids Relays 4x100μ. και 4x200μ.

11:45-13:00 Διεξαγωγή αγώνων Street Relays 4x2000μ. και 2x4000μ.

13:15-13:30 Απονομές στις πρώτες ομάδες (ανδρών, γυναικών, μικτή).

Συντελεστές

Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου

Ερμής 1877

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ