Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
Βραδιά μουσικής στον Αρχαιολογικό Χώρο Ν.Αγχιάλου

Tην Κυριακή 6 Αυγούστου, στις 9:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο της Βασιλικής Α (Αγίου Δημητρίου) των Φθιωτίδων Θηβών στη Νέα Αγχιάλο, η δεύτερη βραδιά μουσικής και λόγου, με τίτλο «Νύχτα φεγγαρόφωτη», που προτείνεται για το φετινό Αύγουστο, από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την  Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, μετά την πολύ πετυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 5 Αυγούστου, στον κήπο του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του  ετήσιου πανελληνίου προγράμματος που διοργανώνει το Υπουργείο  Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο. Σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους  σε όλη τη χώρα έχουν προγραμματιστεί, όπως κάθε χρόνο, ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις. Ο Δήμος Βόλου και η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  επί σειρά ετών έχουν παρουσιάσει, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, σειρά ποιοτικών εκδηλώσεων στον ατμοσφαιρικό κήπο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου και στον αρχαιολογικό χώρο της Ν. Αγχιάλου.

Στην εκδήλωση διακεκριμένοι καλλιτέχνες όπως η υψίφωνος Κατερίνα Αποστολοπούλου, η Δρ. Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη στο πιάνο και ο Πέπο Σάλεμ  στο φλάουτο,  θα ερμηνεύσουν  γνωστά καθώς και σπάνια κομμάτια Ελλήνων συνθετών ξεκινώντας με το «Έρωτας Εσύ» από τον “Μεγάλο Ερωτικό” του Μάνου Χατζιδάκι. Οι στίχοι προέρχονται από το Β’ Στάσιμο της Μήδειας του Ευριπίδη  και είναι αφιερωμένοι στην Κατίνα Παξινού. Θα ακολουθήσουν και άλλες δημιουργίες του μεγάλου Έλληνα συνθέτη αλλά και έργα των Ρεμπούτσικα, Μικρούτσικου, Λοϊζου, Θεοδωράκη και άλλων σπουδαίων δημιουργών. Η μουσική βραδιά θα κλείσει με το «Οι Μούσες της Πιερίας» του  Γ. Μαρκόπουλου, απόσπασμα από το έργο του η «Λειτουργία του Ορφέα», βασισμένο σε Ορφικούς ύμνους.

Πριν από την εκδήλωση, στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο.

Οι φετινές εκδηλώσεις, για ακόμη μία χρονιά,  δίνουν την ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να απολαύσουν φεγγαρόλουστες βραδιές με μαγευτική μουσική  και Λόγο,  φωνές και οργανικές δεξιοτεχνίες με τον συνδυασμό των τεχνών, στους εξαιρετικούς  Αρχαιολογικούς Χώρους  του «Αθανασάκειου» Μουσείου Βόλου  και  Νέας Αγχιάλου,   στην καρδιά   του καλοκαιριού.

 

 

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ