Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
«Βραδιά των Φαναριών» στην παραλία του Βόλου

Ο Πρόεδρος και η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ προσκαλούν μικρούς και μεγάλους, κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πόλης σε μία ιδιαίτερη και εντυπωσιακή γιορτινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 στην παραλία του Βόλου στο Ηρώο, μπροστά από το Πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για την «Βραδιά των Φαναριών» κατά τη διάρκεια της οποίας θα μοιραστούν ιπτάμενα φανάρια στα οποία θα γράψουν ευχές, θα ανάψουν και θα πετάξουν, όσοι το επιθυμούν, στέλνοντας τις εορταστικές ευχές τους για το νέο έτος ψηλά στον ουρανό δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα ορατό σε ολόκληρη της περιοχή της παραλίας του Βόλου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου, θα αναλάβει ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Σωτήρης Πολύζος, ενώ την ηχητική κάλυψη αναλαμβάνει ο Μάνθος Μπάντελης, με μουσικές και τραγούδια που θα ενισχύσουν το γιορτινό εορταστικό χαρακτήρα της βραδιάς. Είναι απαραίτητο να αναφερθεί πως και οι δύο συντελεστές προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Παράλληλα στην περιοχή θα βρίσκονται τα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας οι οποίοι θα μοιράσουν τα φανάρια και θα προσφέρουν πληροφορίες και βοήθεια στους συμμετέχοντες προκειμένου να λύσουν οποιεσδήποτε απορίες και να δώσουν τις απαραίτητες οδηγίες για τη σωστή και ασφαλή χρήση των φαναριών.

Η εκδήλωση θα έχει και έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να βοηθήσουν δύο σημαντικούς φορείς στηρίζοντας το έργο τους. Πρόκειται για την Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ και το Ιδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες», που φιλοξενεί και φροντίζει άτομα με νοητική υστέρηση. Για κάθε φανάρι που μοιράζεται θα προσφέρεται σε κουμπαρά που θα βρίσκεται στο σημείο για το σκοπό αυτό, όποιο ποσό επιθυμούν οι συμμετέχοντες ως οικονομική βοήθεια για τους παραπάνω φορείς.

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Παραλία Βόλου στο Ηρώο Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Πολιτισμού 24210-82870.
κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ