Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΗΣ (ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΣΕ)

Ο Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Δήμου Βόλου  εγκαινιάζει από τη φετινή χρονιά μια μοναδική συνεργασία με την ομάδα Urbanact, για τη δημιουργία δημόσιων τοιχογραφιών σε κτίρια της πόλης μας με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Η Urbanact είναι διάσημη ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις μεγάλες δημόσιες τοιχογραφίες της και αρκετά έργα της έχουν στολίσει την πόλη μας, σε σχολικά κτίρια, στο λιμάνι, στα παλαιά κ.α.

Για το 2017 η συνεργασία ξεκινά τις επόμενες μέρες, με την υλοποίηση μιας δημόσιας τοιχογραφίας, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος» του αθλητικού συγκροτήματος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρο Βόλου, στη περιοχή Νέας Δημητριάδας και με μια τοιχογραφία στην εξωτερική επιφάνεια-τοιχείο του ΟΣΕ απέναντι απο το Μουσείο της Πόλης. Οι τοιχογραφίες θα υλοποιηθούν από τις 26 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου 2017.

Παράλληλα  ο Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Δήμου Βόλου  θέτει υπό την αιγίδας του και στηρίζει το ευρωπαικό πρόγραμμα “Urbanartventures II” το οποίο φέρνει στην πόλη μας η Urbanact  το διάστημα από 10 έως 21 Σεπτεμβρίου και στο οποίο θα συμμετέχουν 30 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό απο τις χώρες Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Σερβία, Ισπανία και Γερμανία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σαν στόχο του την ανάπτυξη και διάδοση της τέχνης της δημόσιας τοιχογραφίας και πως αυτή η τέχνη μπορεί να συμβάλει, πέρα από την  αισθητική αναβάθμιση και “ανάπτυξη” του αστικού τοπίου και στην προώθηση σημαντικών κοινωνικών αξιών, την ενθάρρυνση των νέων για ενεργά μέλη της κοινωνίας.

 

Όλες οι τοιχογραφίες είναι “ανοιχτές” στο κοινό, το οποίο μπορεί  να παρακολουθεί ζωντανά την υλοποίησή τους και να συνομιλούν με τους καλλιτέχνες ενώ θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες όπου σε συγκεκριμένες επιφάνειες θα μπορούν να συμμετέχει και το κοινό.

Για πληροφορίες και για την εξέλιξη των έργων μπορείτε να επισκέφτεστε την ιστοσελίδα της urbanact: urbanact.gr

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ