Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου

Ο Δήμος Βόλου – Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου και ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), σε συνεργασία με τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και τους συλλόγους της περιοχής, διοργανώνουν από τις 16 ως τις 19 Αυγούστου την Γιορτή Κρασιού 2012, σ΄ έναν όμορφο χώρο στην παραλία της Νέας Αγχιάλου.

Η Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου αποτελεί θεσμό για την περιοχή, αφού διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1960. Από τότε μέχρι σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει πλήθος επισκεπτών από το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή. Σε όλους τους επισκέπτες της Γιορτής, θα προσφερθεί δωρεάν παγωμένο κρασί από τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ». Η είσοδος είναι ελεύθερη την πρώτη μέρα, ενώ την Παρασκευή και την Κυριακή είναι 5€ και το Σάββατο 10€. Παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο.
Οι διοργανωτές υπόσχονται ένα άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα με γλέντι μέχρι πρωίας, και καλούν όλους τους δημότες να επισκεφτούν την Γιορτή Κρασιού. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει βραδιές ελληνικής διασκέδασης από ντόπιους καλλιτέχνες (Πέμπτη 16/8), με νησιώτικα τραγούδια (Παρασκευή 17/8), παραδοσιακό – δημοτικό τραγούδι (Κυριακή 19/8), αλλά και σύγχρονες λαϊκές επιτυχίες (Σάββατο 18/8) με δημοφιλείς στο ευρύ κοινό καλλιτέχνες. Η αυλαία της γιορτής θα πέσει στις 20/8 με παρουσίαση νεανικών τοπικών συγκροτημάτων σύγχρονης μουσικής, ημέρα αφιερωμένη στο νεανικό κοινό. 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Γιορτής Κρασιού έχει ως εξής: 

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012: 
Έναρξη – εγκαίνια Γιορτής
Λαϊκή βραδιά με την ορχήστρα των Βασίλη Καραμπερόπουλου – Στέλιου Μουντζούρη. 
Παρασκευή 17 Αυγούστου: 
Η Μαρία Νομικού και η Νάσια Κονιτοπούλου σ’ ένα νησιώτικο και λαϊκό πρόγραμμα.
Σάββατο 18 Αυγούστου: 
Ξεφάντωμα μέχρι πρωίας με λαϊκό και μοντέρνο πρόγραμμα για όλο τον κόσμο από τον Νίκο Κουρκούλη και την Κέλλυ Κελλεκίδου. 
Κυριακή 19 Αυγούστου:
Ο Λάμπρος Σκάρλας και η Γιώτα Γρίβα με την ορχήστρα τους σε ένα δημοτικό γλέντι. 

Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά φέτος έχουν κληθεί τα τοπικά νεανικά συγκροτήματα να κλείσουν τον κύκλο των εκδηλώσεων «Γιορτή Κρασιού» το βράδυ της Δευτέρας 20 Αυγούστου 2012, όπου ο χώρος στον οποίο διεξάγεται η γιορτή θα τους διατεθεί για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, ενώ παράλληλα θα τους διατεθεί και η κατάλληλη ηχητική και φωτιστική κάλυψη. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 
Το φετινό πρόγραμμα της Γιορτής, όπου κάθε βράδυ θα παρουσιάζεται ένα διαφορετικό είδος ελληνικής μουσικής και μάλιστα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού και δίνει τη δυνατότητα στους ντόπιους και τους επισκέπτες της περιοχής να διασκεδάσουν χωρίς να ξοδέψουν πολλά. 

Γιορτή Κρασιού 
Η Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου, θεσμός πλέον για την περιοχή, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1960. Πάντα επικρατούσε κέφι, ενθουσιασμός και διασκέδαση ανάλογη με εκείνη που υπήρχε τις μέρες του τρύγου στην Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας. Το μεράκι για την καλλιέργεια της αμπελουργίας , παραμένει η σημαντικότερη κοινή πολιτιστική παράμετρος της παλιάς και της Νέας Αγχιάλου.
Κάθε χρόνο η γιορτή διοργανώνεται στηριζόμενη σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που να είναι προσιτό σε όλους, σ’ έναν χώρο πραγματικά πολύ όμορφο και φιλόξενο, δίπλα στην θάλασσα.

Εδώ και πολλές δεκαετίες οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου έχουν αναπτύξει σημαντικούς δεσμούς με την πόλη της καταγωγής τους, την παλιά Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας, την σημερινή Πομόριε της Βουλγαρίας. Κάθε χρόνο κατά την διάρκεια της Γιορτής φιλοξενείται αντιπροσωπεία του Δήμου της Πομόριε Βουλγαρίας, ανταποδίδοντας την πρόσκληση όπου απευθύνει ο Δήμος της Πομόριε στις 6 Μαΐου, κατά την εορτή του Αγίου Γεωργίου πολιούχου της Νέας Αγχιάλου, όπου φιλοξενείται στην Πομόριε η αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ