Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Γιορτή Τέχνης και Δημιουργίας στον Δίαυλο

Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης των εικαστικών εργαστηρίων, που διοργανώνονται στο πλαίσιο προγραμματισμού σειράς εκδηλώσεων για τη λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς 2017-2018, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00 στο Δίαυλο, Σκενδεράνη 11.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν δημιουργίες των μαθητών όλων των τμημάτων των εικαστικών εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν, στο σύνολό τους, με βασικό στόχο τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των συμμετεχόντων, καθώς και τη «μύησή» τους στα διάφορα είδη τέχνης.

Φωτογραφία: Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να αποκτηθεί μία γενική γνώση για τη φωτογραφία, που συνδυάζει την απόκτηση τεχνικής γνώσης και την αισθητική και πρακτική εφαρμογή της. Τελικός σκοπός η παρουσίαση μιας φωτογραφικής έκθεσης. Τη φετινή χρονιά λειτούργησαν στο Δίαυλο τρεις κύκλοι παρακολούθησης μαθημάτων φωτογραφίας, ενώ στα εγκαίνια συμμετέχουν με έργα τους μαθητές του Α και Β κύκλου. Υπεύθυνος επιμορφωτής των τμημάτων είναι ο Λέων Μουρτζούκος, φωτογράφος.

Στην Κεραμική, μια ιδιαίτερα δημιουργική δράση, οι συμμετέχοντες έμαθαν να εκφράζονται με το πηλό και να δημιουργούν καλλιτεχνικά και χρηστικά αντικείμενα, μεταμορφώνοντας την άμορφη μάζα πηλού σε κάτι μοναδικό και ξεχωριστό, ενώ χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές διακόσμησης για το φινίρισμα και το γυάλωμα. Λειτούργησαν τρία τμήματα κεραμικής με υπεύθυνο επιμορφωτή τον Στέργιο Γουδίνη, κεραμίστα.

Ψηφιδωτό: Το εργαστήριο εκμάθησης της τέχνης του Ψηφιδωτού έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν μέσα από τη θεωρητική προσέγγιση, βασικές τεχνικές ψηφιδωτού, μέσω πιστής αντιγραφής του έργου. Χρησιμοποιήθηκαν κυρίως φυσικά πετρώματα αλλά και διάφορα υλικά, όπως κεραμικά πλακάκια, τα οποία οι μαθητές έμαθαν να τεμαχίζουν και να προσαρμόζουν ανάλογα με το είδος και την επιλογή του έργου τους. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής περιόδου 2017 – 2018, λειτούργησαν δύο τμήματα ψηφιδωτού τα οποία ασχολήθηκαν με την τέχνη του κλασσικού καθώς και του σύγχρονου ψηφιδωτού. Υπεύθυνη επιμορφώτρια των εργαστηρίων είναι η Καλλιόπη Λάκκα, συντηρήτρια έργων τέχνης – ψηφιδογράφος.

Εργαστήρι Εικαστικών Κατασκευών: Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο είχαν την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας απλά, ακόμη και ευτελή υλικά, να δημιουργήσουν έργα τα οποία παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και εικαστικό αποτέλεσμα, με στοιχεία γλυπτικής καθώς και ζωγραφικής. Υπεύθυνος επιμορφωτής του εργαστηρίου είναι ο Βαγγέλης Πατσέας, γλύπτης – κεραμίστας.

Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στο στενό, στην είσοδο του Τμήματος, Σκενδεράνη 11, με τους Ταξιάρχη Κούντρια (κιθάρα, φωνή) και Δέσποινα Σβερώνη (φωνή).

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, ενώ η έκθεση θα παραμείνει σε λειτουργία έως την Παρασκευή 15 Ιουνίου. Το ωράριο λειτουργίας της είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 18:00 : 20.00.

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ