Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
«Η Γιορτή της μητέρας»

«Βγήκε το παιδί να παίξει

Με τ’ αστέρια στο μπαλκόνι

Παίρνει χίλια και τα στρώνει,

Τρυφερά όλα τα ενώνει,

Φτιάχνει μια μικρούλα λέξη….

….μια λεξούλα αγαπημένη,

μια καρδιά που’ ναι δεμένη

στη δική του τη καρδιά:

Κι ειν’ η λέξη αυτή : μαμά !!»

«Μια φορά και έναν καιρό  ένα παιδί ήταν έτοιμο να γεννηθεί. Την προηγούμενη ημέρα ρώτησε το Θεό: «Μου λένε ότι θα με στείλεις αύριο στη γη. Φοβάμαι. Πώς θα μπορέσω να ζήσω εκεί; Είμαι μικρός και αβοήθητος». Και ο Θεός του απάντησε: «Μην ανησυχείς. Έχω φροντίσει για σένα. Μεταξύ πολλών Αγγέλων διάλεξα έναν και για σένα. Θα σε περιμένει στη γη και θα σε φροντίζει». Το παιδί επέμενε.

«Ναι, αλλά εδώ στον παράδεισο δεν κάνω τίποτα άλλο από το να τραγουδάω και να γελάω κάθε μέρα! Μόνο αυτά χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένος! Θα νοιώθω τόση ευτυχία στη γη;»

Τότε ο Θεός του είπε:«Ο Άγγελος που έχω διαλέξει για σένα, ο Άγγελός σου, θα σου τραγουδάει όλη την ημέρα. Θα αισθάνεσαι την αγάπη του κι έτσι θα είσαι ευτυχισμένος».Και το παιδί ρώτησε:………………

 «Θεέ μου αν πρέπει να φύγω τώρα πες μου το όνομα του Αγγέλου μου!!!»

Και ο Θεός απάντησε: «Τον Άγγελό σου θα τον αναγνωρίσεις εύκολα. Άλλωστε θα είναι ο πρώτος που θα αντικρίσεις, φτάνοντας στη γη. Το όνομα του Αγγέλου σου δεν είναι τόσο σημαντικό… θα τη φωνάζεις απλά «μανούλα»!!!

Πηγή: http://www.eimaimama.gr/2011/05/blog-post_8362.html

Τα νήπια των παιδικών σταθμών της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου στα πλαίσια των εκδηλώσεων «γιορτές στο σχολικό περιβάλλον» τίμησαν με συγκινητικές εορταστικές εκδηλώσεις την ημέρα της μητέρας που γιορτάζετε κάθε χρόνο την 1η Κυριακή του Μάη. Τα παιδιά εξέφρασαν την απέραντη αγάπη στο πρόσωπο της μητέρας, δραματοποιώντας ιστορίες, με θεατρικά μουσικό – κινητικά δρώμενα και συγκίνησαν με το δικό τους τρυφερό τρόπο τις καρδιές από όλες τις μανούλες που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση των παιδιών τους. Οι μητέρες στη συνέχεια συμμετείχαν σε εργαστήρια κατασκευών και έλαβαν διάφορα μικρό δωράκια από τα παιδιά με πολύ αγάπη.

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ