Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
Η Γλυκερία και η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου σε μία μεγάλη συναυλία

Μία μεγάλη συναυλία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύουν οι βολιώτες την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στη σκηνή του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», με την γνωστή ερμηνεύτρια Γλυκερία και την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου. Η μουσική αυτή συνύπαρξη προέκυψε μετά από πρωτοβουλία του μαέστρου της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου Βασίλη Τασούδη και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ. Ο μαέστρος σε συνεργασία με τον Ν. Καπηλίδη ενορχήστρωσε και επιμελήθηκε το πρόγραμμα της συναυλίας που θα περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της ερμηνεύτριας, αλλά  και γνωστά, αγαπημένα τραγούδια, από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής, λαïκής, έντεχνης και παραδοσιακής, προσεκτικά επιλεγμένα από την ίδια και τον μαέστρο της Φιλαρμονικής που θα απολαύσουμε στην ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά από τη μαγική φωνή της,  η οποία δικαιωματικά έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο σημαντικότερες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής.

Στη συναυλία συμμετέχουν η γνωστή ερμηνεύτρια-μουσικός Έρρικα Πατρικιού και ο ερμηνευτής Κώστας Ζεμπίλας, ενώ συμμετέχει η Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό τη δ/νση του κ. Νίκου Χιώτογλου. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη συμμετοχή των γνωστών και καταξιωμένων εκτελεστών Σταύρο Κουσκουρίδα (κλαρίνο), Χρήστο Δασκαλόπουλο (βιολί), Φίλιππο Ρέτσιο (πιάνο και κοντραμπάσο). Επίσης συμμετέχουν οι Γιάννης Γκαβαρντίνας (σαντούρι) και  Γιώργος Διαμαντόπουλος (κανονάκι).

Η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, με ιστορία και δράση 100 χρόνων, παραμένει πιστή στο ραντεβού με τους φίλους της μουσικής. Πρόθεση των μουσικών αλλά και του μαέστρου της Φιλαρμονικής Βόλου είναι η συνέχιση του σπουδαίου έργου και της ιστορίας της με τον εμπλουτισμό και διεύρυνση του ρεπερτορίου για την ανάδειξη όλων των δυνατοτήτων που διαθέτει.

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ