Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
Η Μαρία Φαραντούρη και η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου

Μία μεγάλη συναυλία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι βολιώτες την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 21:00, στη σκηνή του Θερινού Θεάτρου Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», με την γνωστή ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου. Η μουσική αυτή συνύπαρξη προέκυψε μετά από πρωτοβουλία του μαέστρου της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου Βασίλη Τασούδη και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια, ερμηνεύει νέα και παλιά τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριο της, των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Σαββόπουλου, Μικρούτσικου,  Καραΐνδρου, κ.ά., βασισμένα σε ποίηση Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Γκάτσου και Αναγνωστάκη. Τη συνοδεύουν οι εξαιρετικοί μουσικοί Τάκης Φαραζής στο πιάνο και David Lynch στα πνευστά που θα απογειώσουν το μουσικό ταξίδι στο χρόνο και στους ήχους.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ενορχήστρωσε και επιμελήθηκε ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου, Βασίλης Τασούδης. Διαμορφώθηκε ένα πρόγραμμα προσεκτικά επιλεγμένων και πολύτιμων τραγουδιών  από την ίδια την ερμηνεύτρια και τον μαέστρο της Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου το οποίο θα απολαύσει το κοινό στην ξεχωριστή μουσική βραδιά, από τη μαγική φωνή της Μαρίας Φαραντούρη,  η οποία δικαιωματικά έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις σημαντικότερες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής.

Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης οι γνωστοί ερμηνευτές Κώστας Ζεμπίλας και Έρρικα Πατρικίου και οι  εκτελεστές: Σταύρος Κουσκουρίδας (κλαρίνο), Φίλιππος Ρέτσιος (κοντραμπάσο), Γιάννης Γκαβαρντίνας (σαντούρι), Κώστας Γεδίκης (μπουζούκι), Γιάννης Κουκουνίτσας (μπουζούκι), Θανάσης Φυσέκης (σαξόφωνο ), Δημήτρης Δεμίρης (κιθάρα). Σημαντική είναι η συμβολή των μουσικών της Φιλαρμονικής, Κατερίνας Παπαϊωάννου και Λευτέρη Στράκα, στην αντιγραφή δύο κομματιών από το έργο «Άξιον εστί» του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, με ιστορία και δράση 100 χρόνων, παραμένει πιστή στο ραντεβού με τους φίλους της μουσικής, επιδιώκοντας και εξασφαλίζοντας κορυφαίες συνεργασίες. Πρόθεση των μουσικών αλλά και του μαέστρου της Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου είναι η συνέχιση του σπουδαίου έργου και της ιστορίας της με τον εμπλουτισμό και διεύρυνση του ρεπερτορίου για την ανάδειξη όλων των δυνατοτήτων που διαθέτει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ