Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
Η όπερα «Ιούλιος Καίσαρ» του Handel στο Αχίλλειο

Πέφτει το ερχόμενο Σάββατο η αυλαία του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD»

Με την παρουσίαση του εκπληκτικού έργου του Handel «Giulio Cesare» σε μια νέα παραγωγή, το Σάββατο 27 Απριλίου στο «Αχίλλειον» και ώρα 19:00, ολοκληρώνεται με τεράστια επιτυχία για άλλη μια σεζόν το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» της Μetropolitan Opera. Η ανταπόκριση του κοινού στο πρόγραμμα των παραστάσεων, ξεπέρασε και φέτος κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το «The Met: Live in HD» έχει γίνει πλέον θεσμός.

Το βραβευμένο πρόγραμμα αναμετάδοσης που απαίτησε ειδικό εξοπλισμό, παρουσιάστηκε στο Βόλο στο πλαίσιο της συνεργασίας  του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τη  Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.

Η παράσταση «Giulio Cesare» είναι η δεύτερη παραγωγή του David McVicar γι’ αυτή τη σεζόν μετά το έργο του Donizetti «Maria Stuarda». Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία του Φεστιβάλ του Γκλίντεμπουρν του 2005, με πρωταγωνιστές τον Ιούλιο Καίσαρα και την Κλεοπάτρα. Το έργο συνδυάζει στοιχεία του Μπαρόκ θεάτρου και του βρετανικού Ιμπεριαλισμού του 19ου αιώνα και σκοπό έχει να τονίσει τα βασικά θέματα της όπερας: τον έρωτα, τον πόλεμο και το χτίσιμο μιας αυτοκρατορίας. «Ο Ιούλιος Καίσαρας είναι μια όπερα-καλειδοσκόπιο, μια περιπετειώδης ιστορία με στοιχεία κωμικά, αλλά και τραγικά. Παρακολουθούμε έρωτες, στιγμές πολιτικών συναλλαγών, περίπλοκων οικογενειακών σχέσεων, αλλά ταυτόχρονα και μια τραγωδία με αληθινά συναισθήματα. Είναι ένα θαύμα που μου έδωσε τη δυνατότητα να εκφράσω όλα όσα θεωρώ σημαντικά για την όπερα», δηλώνει ο McVicar. Ο David Daniels κρατάει τον ομώνυμο ρόλο, απέναντι στη Natalie Dessay που κάνει το ντεμπούτο της στη ΜΕΤ στον ρόλο της σαγηνευτικής Κλεοπάτρας. Πρωταγωνιστούν, η Alice Coote ως Σέστο, η Patricia Bardon ως Κορνηλία, ο Christophe Dumaux ως Πτολεμαίος και ο Guido Loconsolo ως Ακύλας στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ. Ο Harry Bicket, γνωστός για τις ερμηνείες του στη Μπαρόκ μουσική, διευθύνει την όπερα «Giulio Cesare», η οποία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Handel. Τα ευφάνταστα κοστούμια είναι σχεδιασμένα από τη Brigitte Reiffenstuel.

Υπενθυμίζεται ότι τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε από πέρυσι ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής. Στο πλαίσιο του προγράμματος προβολών «The Met: Live in HD», για τη σεζόν 2013-2014 ακολουθούν ακόμα περισσότερες μεγάλες παραγωγές, βασισμένες όπως πάντα στα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας όπερας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com

Εισιτήρια για την παράσταση «Ιούλιος Καίσαρ» του Χαίντελ στο Βόλο θα προπωλούνται στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Βόλου «Δίαυλος» από τη Δευτέρα 22 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ