Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
Η παραδοσιακή ορχήστρα ΙΩΝΙΑ στην πλατεία της Μακρινίτσας

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στη 13:00 το μεσημέρι στη πλατεία της Μακρινίτσας η παραδοσιακή ορχήστρα Ιωνία θα παρουσιάσει ένα εορταστικό μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και παραδοσιακά τραγούδια. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα από τη Μακεδονία, την Ανατολική Ρωμυλία, κάλαντα Πόντου, Ηπείρου, Κρήτης, Θράκης, Ικαρίας, Κεφαλονιάς, Χίου και Κάλαντα των Φώτων. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Μακρινίτσας και εντάσσεται στο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η παραδοσιακή Ορχήστρα Ιωνία αποτελείται από τους, βιολί : Δημήτρης Δεμελής, Κλαρίνο: Σταύρος Κουσκουρίδας, Κανονάκι: Γιώργος Διαμαντόπουλος, Ούτι: Δημήτρης Μαμούρης, Σαντούρι: Στέλλα Κριτσίνη, Ακορντεόν: Χρυσόστομος Χατζηγεωργίου, Πιάνο: Κασσιανή Αμυγδαλίτση, Μαντολίνο: Σοφία Σωτηροπούλου, Μαντολίνο: Θανάσης Μπασδάνης Σαντούρι: Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Λαούτο: Χαρά Ντελή, Γκάιντα: Νίκος Μούτσελος, Κανονάκι : Αποστολία Ευαγγέλου, Σαντούρι: Γιάννης Γκαβαρδίνας, Σαντούρι: Αποστόλης Πιτσιάβας, Μπάσο Ηλεκτ.: Κωνσταντίνος Μεγκές, Νταούλι: Νικόλας Μυλωνάς, Ντέφι : Χριστιάννα Στάμου, Παρ. κρουστά: Νεκτάριος Δεμελής
Η Ορχήστρα και Χορωδία «ΙΩΝΙΑ» ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2005. Η αγάπη και το ενδιαφέρον για την ενασχόληση με την παραδοσιακή μουσική και η διάθεση για μετάδοση αυτών στα παιδιά ήταν οι λόγοι της δημιουργίας της. Είναι ένα σύνολο από 20μελή ορχήστρα αποτελούμενη από καθηγητές μουσικής και από 120μελή χορωδία αποτελούμενη από παιδιά ηλικίας 4 – 18 χρόνων. Οι εμπνευστές και δημιουργοί της, Κορνηλία Φραγκογιάννη και Νεκτάριος Δεμελής. Στα δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα, η «ΙΩΝΙΑ» έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με τους : Πέτρο Γαϊτάνο, Μπάμπη Τσέρτο, Γιάννη Κότσιρα, Εστουδιαντίνα, Νάντια Καραγιάννη, έχει συμμετάσχει σε τιμητική συναυλία για το Μίμη Πλέσσα, παρουσία του ιδίου, ακόμη στη συναυλία – αφιέρωμα για τα 90χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη με τη Μπέττυ Χαρλαύτη και μέλη της λαϊκής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης.» και στη συναυλία για την διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας 2021. Το ρεπερτόριο της «Ιωνίας» καλύπτει από τη Θράκη ως την Κρήτη κι από τα Επτάνησα ως την Κύπρο. Μαέστρος της χορωδίας είναι η Κορνηλία Φραγκογιάννη, και Διευθυντής ορχήστρας ο Νεκτάριος Δεμελής.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ