Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Η παράσταση “Ο Χριστός στο Κάστρο” ανεβαίνει στην Αγριά

Η παράσταση “Ο Χριστός στο Κάστρο” ανεβαίνει στην Αγριά

Από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δη.Πε.Θε. Βόλου

Την παράσταση “Ο Χριστός στο Κάστρο”, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δακτυλά, παρουσιάζει σήμερα στην Αγριά το Θεατρικό Εργαστήρι του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου “Ο Βόλος γιορτάΖΕΙ”. Η παράσταση θα δοθεί αύριο Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στο Γεωργιάδειο Δημοτικό Σχολείο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και παρουσιάζεται για έβδομη συνεχή χρονιά, επιβεβαιώνοντας την αγάπη μικρών και μεγάλων στο διαχρονικό λόγο του Παπαδιαμάντη.

  

Στην παράσταση ο λόγος συναντά τη μουσική καθώς η δραματοποίησή του πλαισιώνεται από βυζαντινές ψαλμωδίες, παραδοσιακή αλλά και σύγχρονη μουσική. Γι’ αυτό και στη σκηνή, εκτός των μελών του Θεατρικού Εργαστηρίου που ερμηνεύουν τους ρόλους τους, συμμετέχουν ζωντανά ο Γιώργος Παπαδόπουλος στο τραγούδι, η Ράνια Μπαλή στη βιόλα και η Φένια Καλαντζή στο πιάνο. Ερμηνεύουν οι: Δάφνη Αυγουστάκη, Αντώνης Αυλογιάρης, Μαρία Δεμερτζή, Παναγιώτης Διαμαντής, Φένια Καλαντζή, Ουρανία Καλιτζέου, Κωνσταντίνα Καραχρήστου, Μαρία Κατσίκη, Μενέλαος Κιζαντίδης, Άλκηστις – Ελένη Κοσμά, Θοδωρής Κωσταράς, Φιλομήλα Λέτσιου, Γιώτα Μαλαχιά, Δέσποινα Μαρκάκη, Ράνια Μπαλή, Φρειδερίκη Μπεκίρη, Ειρήνη Μπρόζου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κική Παπαζήση, Μαρία Παπαζήση, Κατερίνα Πατσογιάννη, Γλυκερία Τζήκα, Φίλιππος Φράγκος.

Ο “Χριστός στο Κάστρο” ως ανάγνωσμα αλλά και με τη θεατροποιημένη εκδοχή του αναδεικνύει την έννοια του θαύματος, με τα μικρά και μεγάλα γεγονότα της καθημερινότητας που καθορίζουν τη σκέψη και τη δράση των ανθρώπων. Η παράσταση τονίζει με λόγο και μουσική την ανάδειξη των μικρών στιγμών σε θαύματα ζωής και σκέψης δίνοντας με λυρικό αλλά και άμεσο τρόπο την αξία της ζωής.

Μουσικά σχολικά συγκροτήματα

Στο μεταξύ, από μελωδικές φωνές μαθητών των σχολείων “Ελληνογαλλικό Σχολείο Βόλου Saint Joseph” και Ιδιωτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Βόλου “Προμηθέας”, πλημμύρισε τις προηγούμενες ημέρες το εμπορικό κέντρο του Βόλου. Οι Χορωδίες των δύο σχολείων έδωσαν χριστουγεννιάτικες συναυλίες στην πλατεία του Αγ.Νικολάου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου υπό τον τίτλο “Ο Βόλος γιορτάΖΕΙ”.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα η Χορωδία του Ελληνογαλλικού Δημοτικού Σχολείου Βόλου “Άγιος Ιωσήφ” με την επιμέλεια και τη διεύθυνση της μουσικού Σοφίας Καγιά, παρουσίασε ένα εορταστικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή μαθητών από όλες τις τάξεις του σχολείου. Εξάλλου, η Χορωδία του Ελληνογαλλικού Σχολείου Βόλου συμμετέχει κάθε χρόνο με διαφορετικό και εμπλουτισμένο πρόγραμμα, δίνοντας το στίγμα των Χριστουγέννων σε εκδηλώσεις της Σχολής αλλά και του Δήμου Βόλου.

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα η Χορωδία του Ιδιωτικού Γυμνασίου και Λυκείου Βόλου “Προμηθέας” με την ευθύνη και διεύθυνση της μουσικού Κορίνας Πορτοφέρρι απέδωσε τραγούδια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Η Χορωδία του Ιδιωτικού Σχολείου Βόλου “Προμηθέας” από την αρχή της σχολικής χρονιάς προετοίμασε το συγκεκριμένο εορταστικό πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιαστεί και στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου.

Και οι δύο Χορωδίες έδωσαν την υπόσχεση για συμμετοχή και του χρόνου στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου, στέλνοντας ευχές για υγεία και προκοπή, αλλά και μηνύματα για συμμετοχή όλων στα δρώμενα.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ