Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
«ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΣΤΟ ΔΙΑΥΛΟ

Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου διοργανώνει ένα νέο και ενδιαφέρον πολιτιστικό πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα ανοιχτό παράθυρο στον πολιτισμό, την παράδοση, τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα των Ισπανόφωνων χωρών, τόσο στην Ευρώπη όσο και τη Λατινική Αμερική, εμπλουτισμένο πέρα από την εκμάθηση της ισπανικής γλώσσας και με την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων (παραδοσιακά ήθη και έθιμα), προβολή ταινιών ισπανόφωνου κινηματογράφου, ισπανική και λατινοαμερικάνικη λογοτεχνία κ.α.

Στην  Ιβηρική χερσόνησο, ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και ιστορίας γεννήθηκε η ισπανική γλώσσα, για να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο με την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Χριστόφορο Κολόμβο.  Πάνω από 20 χώρες σε δύο ηπείρους, σχεδόν 500 εκατομμύρια φυσικοί ομιλητές μοιράζονται σε μια πολυπολιτισμική γλωσσική οικογένεια. Μεγάλοι συγγραφείς όπως οι Θερβάντες και Μάρκες και ποιητές όπως οι Λόρκα και Νερούδα εκφράστηκαν σ’ αυτή τη γλώσσα, ενώ καλλιτέχνες όπως οι Πικάσο, Νταλί, Ριβέρα και Φρίντα Κάλο σημάδεψαν με τα έργα τους την τέχνη σε όλο τον πλανήτη. Μία γλώσσα, χιλιάδες πολιτισμοί.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Αδελίνα Χιμένες Φρίας, με καταγωγή από το Μεξικό, απόφοιτη της Δυτικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Γουαδαλαχάρα στο Μεξικό. Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία της Ισπανικής γλώσσας, ενώ έχει εργαστεί και ως ξεναγός – διερμηνέας σε Ελλάδα και Ισπανία.

Θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

A έτος : Δευτέρα & Τετάρτη 16:00-17:00  ή Δευτέρα & Τετάρτη 18:00-19:00

Β έτος : Δευτέρα & Τετάρτη 17:00-18:00  ή Δευτέρα & Τετάρτη 19:00-20:00

Ομάδα ανάγνωσης ισπανικής και λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας : Τρίτη 11:00-13:00

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει. Πληροφορίες στη γραμματεία του Τμήματος (Σκενδεράνη 11) και στα τηλέφωνα 24210-33692, 24210-25369.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  http://doepap.gr/

 

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ