Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
Καλοκαιρινές δραστηριότητες με εκπαιδευτικά προγράμματα ,παιχνίδια και πειράματα στο Β΄ Κ.Δ.Α.Π. Δήμου Βόλου.

Το Β΄ ΚΔΑΠ της Δ/νσης Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, προετοίμασε ένα συναρπαστικό καλοκαιρινό πρόγραμμα με μοναδικές και πρωτοποριακές δράσεις ποικίλου περιεχομένου που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Το πρόγραμμα αρχίζει από 1 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί 31 Ιουλίου χωρίζεται σε δύο περιόδους 1/7/18-15/7/18 και 16/7/18-31/7/18. Ώρες προγράμματος από 7:00 – 15:00μ.μ.

Εγγραφές από 5 Ιουνίου στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Δήμου Βόλου. Διεύθυνση :Καραμπατζάκη με Αναπαύσεως (κτίριο Μεταξουργείου) τηλέφωνο εγγραφών: 2421040740, τηλέφωνο πληροφοριών 2421046854 ώρες 13:30 – 21:00.

Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε μια σειρά από ατομικές και συλλογικές δραστηριότητες, που θα τους επιτρέπουν να αναπτύσσουν τη φαντασία, την πολύπλευρη έκφραση μέσα από τον λόγο, την κίνηση, τη μουσική και το τραγούδι, τον αυτοσχεδιασμό και την παντομίμα. Η ενασχόληση με τα χρώματα, τα σχήματα και τα άλλα στοιχεία των εικαστικών τεχνών καλλιεργείται το αισθητικό τους κριτήριο και τους προσφέρεται η χαρά της προσωπικής και συλλογικής δημιουργίας. Μέσα από την εμψύχωση, ενθαρρύνεται μια δυναμική σχέση με τη μάθηση. Αναπτύσσουν την ικανότητά τους να μαθαίνουν με τρόπο δημιουργικό και αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά. Ψυχαγωγούνται και διασκεδάζουν βάζοντας την φαντασία τους να δημιουργήσει.

Η υλοποίηση των δράσεων θα είναι διαθεματική, μέσα από Μουσική και Μουσικοκινητικά Παιχνίδια, Κουκλοθέατρο, Πειράματα, Δημιουργικές Δραστηριότητες και Κατασκευές, Εξιστόρηση και Δημιουργία Παραμυθιού, Θεατρικό Παιχνίδι, Ζωγραφική Κεραμική, Χορό, Αγωγή στο Ρυθμό και την Κίνηση, Επιτραπέζια Παιχνίδια.

Ποιο παιδί δεν έχει ονειρευτεί ν’ ανακατέψει χρώματα και να δημιουργήσει ένα δικό του καινούργιο χρώμα;

  1. Πρώτος κύκλος από 1 Ιουλίου έως 15 Ιουλίου οι θεματικές δράσεις είναι:
  • Ο κύκλος του νερού.

Άμμος, νερό και ήλιος μας θυμίζουν διακοπές, αλλά και καλοκαιρινά πειράματα. Ένας κόκκος άμμου είναι πραγματικά στρογγυλός; Πώς ξεχωρίζουν τα ρινίσματα σιδήρου από την άμμο; Ποιοι μικροοργανισμοί ζουν μέσα στο νερό; Πώς αξιοποιούμε την υδραυλική και εν μέρει την υδροηλεκτρική ενέργεια, την ηλιακή και την αιολική ενέργεια; Γιατί δεν βυθίζεται μια σιδερένια βάρκα στο νερό και καταφέρνει να επιπλεύσει;

  • Κυκλοφοριακή αγωγή.

Να μάθει το παιδί να κυκλοφορεί στο δρόμο ως ασφαλής πεζός. Να μάθει τα βασικά σήματα του Κ.Ο.Κ., τη σημασία των χρωμάτων και των σχημάτων τους. Κυκλοφορώ με ποδήλατο. Ασφαλής μετακίνηση με τα ΜΜΜ και το αυτοκίνητο. Από τώρα προετοιμάζουμε τον σωστό χρήστη οδικού δικτύου.

  1. Δεύτερος κύκλος από 16 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου οι θεματικές δράσεις είναι:
  • Περιβάλλον και ανακύκλωση.

Τα παιδιά γνωρίζουν την ομορφιά της φύσης, συνεργάζονται και αφυπνίζονται για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και ευαισθητοποιούνται στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, ώστε να λειτουργήσουν ως ενεργοί πολίτες.

  • Επαγγέλματα μέσα στο χρόνο

                Τι κοινό έχει ο Παίκτης βιντεοπαιχνιδιών, ο Τσαγκάρης, ο Μηχανικός τεχνητής νοημοσύνης, ο Γαλατάς, ο Τεχνικός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο Λούστρος, ο Εκπαιδευτής ρομπότ, ο Παγοπώλης, οι Νοσηλευτές και οι Σφουγγαράδες; Είναι όλοι τους επαγγελματίες. Τα παιδιά ανακαλύπτουν και γνωρίζουν τα επαγγέλματα του παρόντος, του παρελθόντος και μέλλοντος.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ