Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Καλοκαιρινό πρόγραμμα 2019 Β΄ Κ.Δ.Α.Π. Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου.

 

Καλοκαιρινό πρόγραμμα ,2019   Β΄ Κ.Δ.Α.Π. Δήμου Βόλου.

 

Το Β΄ ΚΔΑΠ της Δ/νσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Δήμου Βόλου, προετοίμασε ένα συναρπαστικό καλοκαιρινό πρόγραμμα με μοναδικές και πρωτοποριακές δράσεις ποικίλου περιεχομένου που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών.

Το πρόγραμμα αρχίζει στις 18 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί 31 Ιουλίου χωρίζεται σε τρεις κύκλους α΄ κύκλος 18/6/18 – 28/6/18,  β΄ κύκλος 1/7/19 – 12/7/19 και γ΄ κύκλος 15/7/19  –  31/7/19.

Ώρες προγράμματος από 7:00 – 15:00.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Διεύθυνση: Καραμπατζάκη με Αναπαύσεως (κτίριο Μεταξουργείου) τηλέφωνο εγγραφών: 2421040740, τηλέφωνο πληροφοριών 2421046854 ώρες 13:30 – 21:00

Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε μια σειρά από ατομικές και συλλογικές δραστηριότητες, που θα τους επιτρέπουν να αναπτύσσουν τη φαντασία, την πολύπλευρη έκφραση μέσα από τον λόγο, την κίνηση, τη μουσική και το τραγούδι, τον αυτοσχεδιασμό και την παντομίμα. Η υλοποίηση των δράσεων θα είναι διαθεματική, μέσα από μουσική και μουσικοκινητικά παιχνίδια, κουκλοθέατρο, πειράματα, δημιουργικές δραστηριότητες και κατασκευές, εξιστόρηση και δημιουργία παραμυθιού, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική κεραμική, χορό, αγωγή στο ρυθμό και την κίνηση, επιτραπέζια παιχνίδια.

Στόχος των προγραμμάτων είναι να υπάρξει παράλληλη ανάπτυξη όλων των γνωστικών δεξιοτήτων, και στάσεων, να τονιστεί η καλλιέργεια της ομαδικότητας και η έκφραση των συναισθημάτων. Οι διαδρομές σε μια άλλη εποχή θα δώσουν μια ευκαιρία γνωριμίας με το παρελθόν. Η συμμετοχή των παιδιών στη δραματοποίηση τη μουσική το θέατρο, τις εικαστικές τέχνες, τα πειράματα και τα ερευνητικά project, θα τα βοηθήσει προκειμένου να αναπτύξουν, νέες προοπτικές και μεθόδους συλλογισμού. Τα προγράμματα ολοκληρώνονται με τη λειτουργία  εικαστικών εργαστηρίων, ζωγραφικής και κεραμικής.

 

Α΄ κύκλος 18/6/18 – 28/6/18

 

  • Ανακαλύπτω το Διάστημα

Πόσο χρόνο απαιτεί ένα διαστημικό σκάφος για να πραγματοποιήσει το ταξίδι ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη; Υπάρχουν πλανήτες με χαρακτηριστικά παρόμοια με τη γη; Ποιος είναι ο πιο όμορφος πλανήτης στο Γαλαξία μας.;…………………… Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σ’ αυτά και σ’ άλλα ερωτήματα.

  • Διαδρομές στην ιστορία, γνωριμία με τον νεολιθικό πολιτισμό..

Τα παιδιά. θα προσεγγίσουν  τις παραπάνω εποχές μέσα από ποικίλες βιωματικές δράσεις, εναλλακτικούς τρόπους γνωριμίας με το παρελθόν.

 

Β΄ κύκλος  1/7/19 – 12/7/19

 

  • Υγιεινή Διατροφή

Τι είναι η υγιεινή διατροφή………………..; Με λίγα λόγια είμαστε ότι τρώμε… όταν φροντίζουμε το σώμα μας τότε,  το ίδιο μας το σώμα,  μας  “ευγνωμονεί” για μια ζωή.

  • Διαδρομές στην ιστορία, γνωριμία με τον κυκλαδικό πολιτισμό.

Τα παιδιά. θα προσεγγίσουν  τις παραπάνω εποχές μέσα από ποικίλες βιωματικές δράσεις, εναλλακτικούς τρόπους γνωριμίας με το παρελθόν.

 

Γ΄ κύκλος 15/7/19 – 31/7/19

 

  • Κυκλοφοριακή Αγωγή

Να μάθουμε να “κυκλοφορούμε” σωστά! Αυτό συμπεριλαμβάνει: Πεζούς Ποδηλάτες οδηγούς……….. Ασφαλής μετακίνηση με τα ΜΜΜ και το αυτοκίνητο. Από τώρα προετοιμάζουμε τον σωστό χρήστη οδικού δικτύου.

  • Μικροί οικολόγοι

Προστατεύω το περιβάλλον. Ανακυκλώνω. Κάνω εξοικονόμηση στο νερό και το «σώζω» από τη μόλυνση………………. Αποκτώ οικολογική συνείδηση.

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ