Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
«Kenneth Branagh Theatre Company» THE ENTERTAINER live στο Αχίλλειον

Mία νέα, σπουδαία πολιτιστική συνεργασία  εγκαινιάζει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. – Δήμου Βόλου με τον   Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ φέρνοντας σε όλη την Ελλάδα τις θεατρικές παραστάσεις του Kenneth Branagh Theatre Company σε ζωντανή μετάδοση από το Λονδίνο.

H πρώτη παράσταση των Live μεταδόσεων του Kenneth Branagh Theatre Company είναι το αριστούργημα του John Osborne «The Entertainer». Θα μεταδοθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στις 21:15 στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον.  Το σκηνικό της μεταπολεμικής Βρετανίας χρησιμοποιεί ο Όσμπορν στο μοντέρνο-κλασικό έργο του για να αναδείξει την εκρηκτικά μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στην λάμψη των φώτων της σκηνής και των δεινών που ακολουθούν τον καλλιτέχνη στην προσωπική του ζωή. Ο Rob Ashford σκηνοθετεί τον Kenneth Branagh στον ρόλο του Archie Rice, με τον John Hurt ως Billy Rice.

Οι παραγωγές του βραβευμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη Kenneth Branagh παρουσιάζονται live από το θέατρο Garrick στο West End. Η επιτυχία του έχει ήδη ξεπεράσει τα γεωγραφικά όρια της Βρετανίας καθώς με το πρόγραμμα των Live δορυφορικών αναμεταδόσεων έχει καταφέρει οι παραστάσεις του να μεταδίδονται σε περισσότερες από 800 αίθουσες θεάτρων και κινηματογράφων σε πάνω από 30 χώρες παγκοσμίως.

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ κατάφερε να εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα των μεταδόσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο. Την ξεχωριστή αισθητική του δημοφιλούς ηθοποιού, τόσο στην ερμηνεία του όσο και σκηνοθετικά, θα ανακαλύψουν από κοντά οι Έλληνες θεατές παρακολουθώντας το «The Entertainer» του Τζον Οσμπορν και το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Οι αίθουσες προβολής του δικτύου που έχουν την υποστήριξη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ αποτελούν σημαντικούς χώρους πολιτισμού της κάθε συμμετέχουσας πόλης μεταξύ των οποίων είναι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα. . Για την πόλη του Βόλου έχει επιλεγεί το κινηματοθέατρο Αχίλλειον.   Οι 10 πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καλύπτουν γεωγραφικά σχεδόν όλη την Επικράτεια και θέτουν τον πήχη ιδιαίτερα ψηλά, καθώς δεν υπάρχει άλλο δίκτυο πανελλαδικά που να προβάλει ταυτόχρονα μια πολιτιστική εκδήλωση σε τόσες πολλές πόλεις.

 

 

 

 

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ