Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Βόλο

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» και ο Δήμος Βόλου, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, διοργάνωσαν τη συμμετοχή της πόλης του Βόλου στην 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α..

Ο Βόλος υποδέχθηκε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου τη φλόγα της ανθρωπιάς, τη φλόγα της προσφοράς στον συνάνθρωπο, τη φλόγα της αλληλεγγύης. Πρόκειται για την προσπάθεια των εθελοντών αιμοδοτών, οι οποίοι μέσα από το φως της φλόγας θέλουν να μεταδώσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους το σημαντικό μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είναι μία πορεία που σκοπό έχει να ανάψει στις καρδιές όλων των ανθρώπων την ελπίδα της αλληλεγγύης και της προσφοράς για την κάλυψη της ανθρώπινης ανάγκης.

Η πανελλήνια αυτή δράση, που πραγματοποιείται για 16η συνεχόμενη χρονιά, έχει στόχο την αφύπνιση και την ενημέρωση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σε όλες τις ελληνικές πόλεις γίνεται αναφορά στις ανάγκες της χώρας σε αίμα και ενημέρωση στο κοινό για την απλή και σύντομη διαδικασία σύμφωνα με την οποία συλλέγεται το αίμα από τους αιμοδότες. Τα ποσοστά συμμετοχής των αθλητικών συλλόγων που τρέχουν στον συμβολικό μαραθώνιο εθελοντισμού αυξάνονται κάθε έτος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντυπωσιακές πορείες και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα σημεία τερματισμού να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου που ενδιαφέρεται για τη δράση και παρακολουθεί τα καλλιτεχνικά γεγονότα. Η πόλη του Βόλου συμμετέχει σταθερά και οι αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής υποστηρίζουν με τα μέλη τους τη λαμπαδηδρομία, στην οποία συμμετέχουν λαμπαδηδρόμοι από την προσχολική έως και την τρίτη ηλικία.

Η φλόγα έφθασε στο Βόλο το απόγευμα της 24ης Σεπτεμβρίου, παραλήφθηκε στην είσοδο της πόλης επί της οδού Λαρίσης από τους εθελοντές αιμοδότες του τοπικού συλλόγου, μεταφέρθηκε και άναψε στις 19:00  στο βωμό επί της οδού Λαμπράκη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και από εκεί οι λαμπαδηδρόμοι, στις 7.05 μ.μ. τη μετέφεραν παραλιακά έως το νοσοκομείο της πόλης και στη συνέχεια στο θεατράκι του Πάρκου Αναύρου, όπου απευθύνθηκαν χαιρετισμοί και ακολούθησε μουσική εκδήλωση με ελληνική μουσική. Το μουσικό πρόγραμμα περιελάμβανε αγαπημένα κομμάτια του ελληνικού ρεπερτορίου.

Η διαδικασία της λαμπαδηδρομίας οργανώθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Οι λαμπαδηδρόμοι παρέλαβαν δωρεάν τα μπλουζάκια τους προ της έναρξης της λαμπαδηδρομίας (από τις 6.30 μ.μ.) από το σημείο του βωμού στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (επί της Γ. Λαμπράκη με Παπαδιαμάντη).

 

 

Κατεβάστε φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ.

img_9261 img_9264 img_9268 img_9303 img_9334

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ